Seksepil je ove sezone odlučio da se ozbiljno takmiči sa sportskim stilom koji je poslužio kao domininatna inspiracija kod mnogih dizajnera, pa smo tako do sada videli pregršt kolekcija u kojima su dominirali seksepilni modeli (Tom Ford, Versus Versace, Versace, Anthony Vaccarelo, Fausto Puglisi).

Međutim, sve njih je nadmašila kolekcija koju je uradio Olivier Rousteing za Balmain! Zasluge za činjenicu da je seksi look još uvek u modi, Olivier smatra da treba da idu na adresu pop ikona današnjice, Rihanne i Beyonce, ali i Madonninoj “Erotica” eri koja još uvek inspiriše mnoge.

“Ne postoji ništa loše u tome da želite da budete seksi, i da istražujete svoj seksepil. Smatram da je mojoj generaciji to prilično bitno. I moram da priznam da mi se sviđa što seksepilnost ima toliku moć danas. Ako mene pitate, seksepilnost nije samo oko oblika, kroja. Više je oko toga da istaknete ono što jeste, da pogledate duboko u sebe i kažete: Ja sam seksi!”

E pa, Balmain žena može upravo to da kaže: Ja sam seksi, i to hot, hot! Ako nije obučena u savršene palazzo pantalone od prozirnog materijala i kožni crop top sa unakrsnim trakama, onda nosi uzane haljine koje su miks Azzedine i Leger looka.  

Energičnost modela je bila itekako prisutna, zahvaljući ne samo seksi krojevima, već i jarkim, intenzivnim bojama koje su svakoj manekenki dali taj moćan look koji je bio dominantan tokom osamdesetih i devedesetih prošlog veka. 

Veliku pažnju privukao je i moćan trio: Rosie Huntington-Whitley, Joan Smalls i Kendall Jenner koja je izgledala kao seksi Amazonka stilizovana mahom u bondage haljine. 

Seksi look je još uvek u modi, i ovih dana je šetao pistom kod Balmaina!