Zavesa je pala. Na našu ali i žalost celokupne svetske javnosti, slavni francuski dizajner Jean Paul Gaultier je na aktuelnom Paris Fashion Week izdanju prikazao svoju poslednju pret-a-porter kolekciju.

U želji da se na najbolji mogući način oprosti od RTW sveta, JPG je svoju prolećnu kolekciju posvetio modnim ikonama poput Grace Coddington, Emmanuelle Alt, Franci Sozzani, Carine Roitfeld i Suzy Menkes u vidu kreacija koje su podsetila na upečatljiv i prepoznatljiv stil pomenutih dama.

Naravno, revija nije mogla da prođe bez omiljenih “cura” Jeana, Coco Roche i Karlie Kloss, ali i španske glumice Rossy de Palme koja je otvorila reviju nalik nekom teatarskom, dramatičnom šou. Nakon najave slavne glumice koja se proslavila ulogama u Pedro Almodovar filmovima, na pustu pariskog pozorišta Rex Theater izašle su manekenke obučene u crno-bele modele, stilizovane u čipkane šešire, crveni ruž, marame i kožne rukavice.  Nastavak je bio efektan miks kostima u kojima smo mogli da zamislimo modernu Bloody Mary i stil koji je proslavila Vivienne Westwood.

Kraj je bio rezervisan za pravi spektakl koji je zasenio sve do tada prikazane modele. Naime, na scenu su izašle sve manekenke koje su imale lentu u bojama francuske zastave, preko kojih je bilo napisano Miss Jean Paul Gaultier, kojima se pridružio veseo kreator. Bio je ovo jedan dirljiv momenat koji ćemo dugo pamtiti.  

Ne treba zaboraviti, da iako je rekao zbogom prêt-à-porter svetu, Jean Paul Gaultier ne odlazi iz mode jer nastavlja svoju haute couture liniju kao i liniju modnih aksesoara koje su trenutno puno unosnije od ready-to-wear koncepta.

Spektakularnu reviju ispratio je crème de la crème iz sveta filma, mode, muzike na čelu sa Catherine Deneuve i Boyom Georgeom, ali i kolegama slavnog dizajnera među kojima smo videli Albera ELbaza, Rickija Owensa, Alexandera Wanga i Jeremy Scotta.  

Spektakularnom revijom koju su uveličale najbolje manekenke današnjice na čelu sa Coco Rochom, francuski dizajner se oprostio od RTW sveta!