4 grada, više od 100 revija… Još jedno FW izdanje je iza nas.

Možda nije bilo bang bang momenta kojim PFW ume često da se završi, ali ne možemo da osporimo činjenicu da smo za svo vreme trajanja Fashion Week izdanja videli dosta moćne odeće koja ima perspektivu.

Kraj je tradicionalno pripao brendu Hermes na čijoj reviji smo imali priliku da vidimo poslednju kolekciju koju je za brend uradio Christophe Lemaire. Međutim, našu pažnju daleko više je privukla revija prestižne kuće Louis Vuitton koja je održana u ekstravagntnoj Fondaciji Louis Vuitton, svojevrsnom muzeju koji je osmislio za Bernarda Arnaulta, kanadsko-američki arhitekta Frank Gehry.

Mračna, space zgrada koja izgleda nalik nekom svemirskom brodu koji je sleteo na zemlji sa neke druge planete savršeno je “legla” viziji Nicolasa Ghesquiere dozvoljavajući modelima da dođu do maksimalnog izražaja.

Od modela dominirale su mrežaste, haute couture trikotaža kreacije u snežnobeloj boji, kožne suknje A forme koje su imale horizontalne pruge s jedne polovine, a vertikalne s druge, kao i savršeni modeli jeans zvoncara koje smo poželeli da “ukrademo”sa ekrana. Veliku pažnju je privukla i serija lepršavih tunika-haljina od svilenog muslina koje je Nicolas upario sa sjanim kožnim čizmama.  

Još jedna reinkarnacija sedamdesetih, ali u režiji Nicolasa Ghesquierea!