Sam početak ovosezonske Njujorške nedelje mode nije protekao u jakim revijama. Najveću pažnju privukla je zajednička revija Adidasa i Kanye Westa koja je okupila najjači i najzabavniji prvi red koji će teško neka druga NYFW revija (eventualno Oscar de la Renta) da pobedi, ali i revija jednog od miljenika američkih trendseterki i medija, Jasona Wua.

Upravo kada se pojavio na modnoj sceni, veliki broj modnih poklonika Wua je uporedio sa Oscarom: talentovan, mladi dizajner čije su kreacije već u startu nosile poznate dame na čelu sa Michelle Obamom! Međutim, od tada Jasonova estetika je prošla kroz veliku promenu koja se vidi i u njegovoj najnovijoj kolekciji za jesen/zimu 2015-2016. 

(NYFW u brojkama: Pogledajte koji minuti, dolari i brojevi će obeležiti Nedelju mode u Njujorku)

Karneri, falte i nabori su odavno prošlost za dizajnera, kao i perje koje je Wu često koristio kao glavni detalj u skoro svakoj kolekciji. Danas Wu više liči na Korsa jer njegova odeća je superluksuzna praktična moda čiji dnk je u sportskom kroju.

Wu je takođe sjajan krojač.

U Njujorku nećete pronaći bolje pantalone od njegovih cigarette s visokim strukom koje su dominirale jesenjom kolekcijom, uparene s elegantnom svilenom bluzom u maslinastozelenoj boji i raskošnim, toplim kašmirskim kaputom. Krzno se pojavljivalo kao detalj na reverima, kapuljači, dok je jedan takođe od efektnih detalja bio rasfešlus na rukavima jaknica.

Pored vune, Wu se igrao i sa kožom a našu pažnju je privukla haljina bez rukava od mat krokodilske kože, dok su nas kaputi sa kaiševima koji su zatvorili reviju asocirali na glamurozna izdanja Catherine Deneuve.

Krajni utisak svih je ipak bio da je Wu igrao na siguricu ovoga puta i da je reviji kao i kolekciji falilo malo drame, kao i upečatljivijih detalja.