Ptice. Prema Lauri i Kate Mulleavy, dizajnerskom tandemu koji kroji dnk brenda Rodarte, glavna inspiracija za jesenju kolekciju je bio magičan svet ptica. Da budemo precizniji, prednjačile su ptice selice, i to mahom jednostavna forma lasta. Što nas je zbunilo s obzirom da je glavni utisak svih prisutnih ali i nas bio DISCO! Ali to su Laura i Kate, a kod njih ništa ne može da bude jednostavno i jasno. No waaay!  

Međutim, haljine koje smo videli iako su delom imale apstraktne obrise nalik lastinim krilima, zahvaljujući zabavnom kroju ( asimetrična suknja, na jedno rame) i svetlucavim materijalima kompletnu reviju su bar u našim glavama prebacili na podijum. Ostalo nam je samo da zamislimo Johna Travoltu i njegov ples u Saturday Night Fever. Uostalom, u jednom trenutku kao muzička podloga se čula pesma od grupe Bee Geesa, grupe koja je obeležila soundtrack pomenutog Travoltinog filma. 

Ako je suditi prema Lauri, upravo ih je motiv ptica odveo u sferu diska. Zajednička nit je bila kolorstička paleta koja je napravila sjajnu fuziju između apstraktnih motiva ptica i prepoznatljivih disco haljina i pantalona. Od detalja je dominiralo perje: perje na kožnim kaputima, perje na magičnoj svetlucavoj haljini od resa, perje na kratkim, transparentnim šifon blejzerima. Videli smo dosta i čipke i to mahom belu, uparenu sa svilenim jaknicama ali i kao detalj na fantastičnim belim i crnim helankama! 

Bila je ovo, ako smemo da primetimo, možda i najbolja NYFW revija u ovosezonskom izdanju koja nas je naterala da u jednm momentu pomislimo kako kompletna modeling ekipa đuska na pisti.

+ dominantni motiv ptica.... Bila je ovo možda i najbolja revija do sada na ovosezonskom NYFW!