U svetu visoke mode, odavno se zna - ekstravagancija je rezervisana za Chanel, seksepilnost za Versace, ženstvenost za Dior, raskoš za Zuhair Murada i Elie Saaba, dekadencija za Givenchy, klasika za Armanija, a ROMANTIKA i BAJKA za Valentina.   

I najnovija kolekcija visoke mode italijanske kuće za proleće / leto 2016 je bila rezervisana za romantiku. Videli smo još jednu moćnu kolekciju, svojevrsnu odu antičkoj lepoti i grčkim boginjama...  

Eterični modeli su se pojavili na pisti, izgledajući kao boginje, odevene u puderaste haljine ravnog kroja, nalik haljinama koje su nosile plemkinje u Grčkoj.

Kao da su bosonoge i na pokretnoj traci, devojke su elegantno hodale u otmenim, prelepim kreacijama do poda, opšivenim zlatnim vezom za čiju inspiraciju su poslužili pored antičkog perioda i japanski motivi. Make-up je bio minimalističan, s naglaskom na sjajan izgled kože, dok je kosa bila blago prikupljena jednim delom na temenu, dok je ostatak bio pušten da u talasima pada na ramena.

Detalji poput zlatnih tijara za kosu u obliku zmija doprineli su da cela revija dobije mitološki momenat. Pogotovo su nam bili zanimljiviji motivi zmije na tkanini... Od nakita dominirala je metalik ogrlica višestrukih krugova koja je korišćena i kao dekorativni kaiš.   

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Imali smo utisak da su na pisti prodefilovale prave grčke boginje - Afrodita, Artemida, Helena, Hera, Atina, odevene u najskupoceniju svilu, saten, čipku. Sjajna i raskošna kolekcija kakvu samo može da prikaže Valentino.