Dobrodošli u Indiju! Kompletna scenografija i estetika najnovije Saabove kolekcije preselila nas je duboku u divljinu neke prašume u Indije ili Pakistanu, na dvor indijskih maharana, s tim da su manekenke izgledale kao Engleskinje koje su doputovale na indijsko tlo i koje se trude da prigrle i prilagode svom stilu indijske običaje i modu.

To je rezultiralo nabranim, raskošnim i teškim haljinama od satena, crep svile i čipke, prepunih veza od sitnih kristala i bisera koje su izgledale bar u domenu kroja kao savršena kombinacija indijskog sarija i britanske mode koja je bila dominantna tokom edvardijanskog perioda, odnosno ere koja je poznatija pod imenom Belle Epoque.

To nam je omogućilo da vidimo i seriju širih, drapiranih pantalona nalik malo elegantnijim šalvarama. Posebno je bilo efektno all white izdanje u kom je manekenka iznela belu čipkanu, savršenuu bluzu na kopčanje sa kragnom, dodatno stilizovanu tanjim, belim kaišem kog je krasila i mala, prišivena torbica za odlaganje telefona i ruža.

Naravno, dominirale su dugačke haljine, iako smo videli i nekolicinu midi dužine što nam je pažnju skrenulo na fantastične metalik čizmice koje su bile dodatno stilizovane trakicama, biserčićima i kristalnim ukrasima. Pored njih, modeli su mahom na nogama nosile svetlucave sandale, tipične za Elie Saab estetiku - šljokica nikad dosta, i otvorene ravne sandale malo debljeg đona!

Najzavodljivije su svakako bile prelepe, veličanstvene haljine koje su imale romantičnu, decentnu kragnu i raskošan gornji deo koji je bio savršena fuzija edvardijanske i Nehru kragne..

Krajni izlazak je pripao magičnoj zlaćkastoj venčanici koja je izgledala kao da je sašivena od nekog želea, s preklopima nalik sarijima i veom koji je funkcionisao kao kapuljača...

Magic... jer drugačije u Elie Saab režiji ne može!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Dok nas je Valentinova revija prebacila u antičku Grčku, libanski dizajner je odlučio da nas odvede u Indiju i da nam na pisti predstavi dame iz krlajevskih i plemićkih porodica Maharana, koje su izgledale kao prelepe indijske princeze.