Stefano i Domenico odlučili su da ove jeseni budemo malo Pepeljuga, malo Snežana, ali i Uspavana lepotica, dajući nam priliku da ukoliko nam dosade haljine i uloga princeze, odenemo oversize jakne i kapute u stilu Krcka oraščica.

“Danas svaka devojka želi da bude princeza, a za današnju mladu generaciju ništa nije nemoguće”. Bile su to Stefanove reči pre početka revije, što nas dovodi do dizajna prostora.

Kočija, sat, raskošni lusteri, zlatni detlji, osvetljenje...put u Disney može da počne!

Foto: Instagram / @voguerunway

Italijanski brend nas uz pomoć svog čarobnog štapića pretvara u naše omiljene princeze. Hoćete da budete Cindarella? Tu su haljine sa puf rukavima do članka.

 Foto: Profimedia

Ili možda želite da budete princ? Onda možete obući vojničku jaknu od somota i zlatnim detaljima.

Foto: Profimedia

Za one koji ne žele da se odreknu večne inspiracije dvojice Italijana, Sicilije, tu je nekoliklo midi haljina u stilu četrdesetih cvetnog dezena koji se suprotstavljaju centralnoj temi kolekcije. Ali ne zameramo, malo italijanskog duha nikad ne škodi.

Foto: Profimedia

Na kreacijama smo mogli da vidimo i scene iz najpoznatijih bajki, npr. zla kraljica koja pred ogledalom izgovara ono čuveno: “ Ogledalce, ogledalce...” našla je svoje mesto na crnoj somot haljini.

Foto: Instaram / @fashiontomax

Pre nekoliko dana Moschino nas je šokirao bukvalno “luster” haljinom, a juče smo mogli da vidimo još jedan look u kome glavnu ulogu igra ovaj komad nameštaja. Dolce&Gabbana su na svoj način prikazali “chandalier dress”.

Naše mišljenje? Ovaj komad garderobe je definitivno lakše i jednostavnije poneti!

Foto: Profimedia

Jesen u oversize kaputu prekrivenom velikim cvetovima? Potpuna suprotnost onome što jesen predstavlja, pa bi ovakav izbor najbitnijeg komada garderobe u hladnim danima predstavljao dobrog saborca u borbi protiv kiše i snega.

Foto: Profimedia

Obuća i aksesoari naravno prate priču čitave kolekcije ali ne smemo samo na tome da se zaustavimo, zlatna torbica u obliku Pepeljugine kočije ili spojenih knjiga sa polica biblioteke, ne smemo nikako da zapostavimo.

Foto: Instagram / @voguerunway

Staklene cipelice su tu, ali i zlatne sa bodljama, kao i potpuno cvetne čizme do članaka koje će nas naterati da ostanemo i duže od ponoći, jer čine da magija ne traje samo do dvanaest!

Foto: Instagram / @dolcegabbana

Ova kolekcija pokazuje da se Stefano i Domenico nisu predali modnom kapitalizmu koji vlada danas na svetskoj fashion sceni.

Tu gde prestaje zabrinutost za konstatnim stvaranjem nečeg novog koji polako obuzima sve modne kuće, tu počinje zabava i kreativnost koja vodi do kolekcije kakva je ova.

Dolce & Gabbana su uspeli da nas vrate u detinjstvo na jedan bajkovit način!

Foto: Profimedia

Završićemo ovo putovanje Stefanovom rečenicom: “Moda čini da ljudi sanjaju i ovako im mi kao modni stvaralaci, uzvraćamo.”

Ustvari, ne. Završićemo onako kako smo počeli:“ I živeli su srećno do kraja života!”, jer se tako svaka bajka završava.

foto: Imaxtree

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Početak svake bajke počinje sa: "Bila jednom jedna...", a tako ćemo i mi započeti naš izveštaj sa revije Dolce&Gabbana na kojoj je prikazana kolekcija za predstojeću jesen - Bila je, doslovno rečeno, prava BAJKA.