Sa prekookeanskog ugla gledanja, nova kolekcija otkriva mnoge aspekte BOSS-ovog muškarca i žene: kombinovani na načine da su oboje jedinstveno lični i nepogrešivo BOSS. Sofisticiranost brenda je redefinisana, odražavajući novi stav prema odevanju tokom ulaska u novu deceniju - onu koja moć pojedinaca stavlja u sam centar.

Dok započinju novo poglavlje u Italiji, deo Velike Jabuke ostaje sa njima. Grad služi kao inspiracija, a na dizajn nove kolekcije uticali su legendarni neboderi, lokacije na obali i, naravno, ljudi. 

Odela su ležerna, a sportska odeća je modernizovana, što otvara nove mogućnosti za kombinovanje. Istina BOSS nasleđa, krojenje je čisto i sofisticirano, dok je sportska odeća izražena oštrim krojevima i unapređenim materijalima. Za žene, kratke, uredno rezane jakne u struku se lako upasuju, kombinovane sa pantalonama širokih nogavica ili dugim suknjama, dok maxi svilene haljine nude letnju eleganciju. 

Prekrivajući mnoge izglede, kaputi su upotpunjeni korisnim elementima od sjajnog pamuka, ili izrađeni od nappa kože i ultra mekanog antilopa. Sjajne tkanine dodaju dodatnu dozu modernosti gornjim delovima. 

Zamršena izrada odražava dubine ispod površine, čekajući da se istraže. Koža je u fokusu- patchwork, lepljen, laminiran, i laserski sečen za stvaranje lepršavih haljina. Letnje pređe od svile i pamuka čine džempere otvorenog tipa, dok su sportske pantalone precizno izrađene od lagane tehničke tkanine.

Boje su takođe sveže i svetle sa momentima smelih. Teget, okean, svetlo i bazen plavo, se susreću sa mint zelenom, pesak i krem bojom, sa dodatkom crvene i žute. Nijanse su čisto izvedene kao izgled od glave do pete ili podeljene na pruge i geometrijske oblike.

Izlazeći na pistu, muške kožne sandale sa kaiševima i patike nalaze se tik uz ženke papuče od čvrste i pletene kože. Aksesoari imaju oblik kompaktnih torbi blok boja, a muške kožne torbice i rančevi su obeleženi inicijalima pojedinačnih korisnika. 

Priredila: Ana Ostojić

Stil je momentalno prepoznatljiv, ali ne može se definisati. Za proleće/leto 2020, BOSS putuje iz Njujorka u italijansku modnu prestonicu Milano, gde se njihove zajedničke strasti za zanatskim radom i ličnim izražavanjem kroz stil sjedinjuju u novu kolekciju: BOSS Individuals.