Posmatrajući kadrove sa Chanel couture revije, stiče se utisak da Virginie Viard naslednica velikog Karla Lagerfelda i nije bila preterano inspirisana.

Pogotvo ukoliko uzmemo u obzir da je u pitanju kolekcija koja se povezuje sa sunčanim vremenom i višim temperaturama.

Od 62 modela koja su predstavljena u kolekciji, veći deo bio je rezervisan za sam početak proleća, s obzirom na neizostavne komplete od štofa i buklea.

Takođe, veći deo kolekcije više je ličio na ready to wear modele, no na one koji predstavljaju visoku modu, makar sve do trenutka kada su predstavljene večernje haljine.

To se posebno odnosi na predivnu cvetnu haljinu golih ramena.

Ptpuno cvetna, ukrašena u gornjem delu sa sitni aplikacijama cvetića, a u donjem - koji se isticao i brojnim volanima na maksi suknji, ručno ušivenim, nešto većim aplikacijama cvetnih oblika.

Struk je istankut crnim kaišem od šljokica, a glam utisak ostavila je tamna paleta (sivo-teget) suknje, koja je podloga.

Ženstveno, glamurozno i šik - tako Chanel, ali i i osvežavajuće.

Da je Virginie imala slobodu da se poigra koliko bi mogla (i sigurni smo) želela, ko zna kakva bi nas još iznenađujuće osvežavajuća modno-umetnička dela oduševvila u novoj Chanel kolekciji.

Nova kreativna direktorka legendarne francuske modne kuće dobro je upoznata sa dnk nasleđem brenda, te se tog principa i držala tokom predstavljanja nove kolekcije visoke mode za sezonu proleće-leto 2020.