Iako nam putovanja još uvek nisu rutina kao nekad, tražimo alternativne načine da dotaknemo beli pesak i plave vode. Dok mi sedimo i čekamo, željni mediteranskog leta, Dior je napravio plan da nam pomogne da se prevezemo tamo.

Juče, 17. juna u 21.30 po lokalnom atinskom vremenu - Dior je predstavio svoju kolekciju Cruise 2022 spektakularnim događajem. Održan na znamenitom stadionu Panathenaic u Atini, rodnom mestu modernog sporta, videli smo krstarenje koje je proslavilo pokret. Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorka Diora, dorađuje prepoznatljive kodove ove modne kuće i spaja dizajn sa istorijom, idejama i poezijom - od dela Giorgia De Chirica do vaza ukrašenih rvačkim šibicama Alekandra Iolasa. Kolekcija predstavlja ujedinjenje tradicije i modernosti, ona je manifest slobode i kretanja bez ograničenja.

Haljine nalik onima koje su nosile grčke boginje promicale su pored belih pantalona oštrih krojeva, dozivajući ikone poput Marlene Dietrich. Karirani dezeni i nabori susreću se s izgledom koji se odlučno naslanja na street style odeću.

Dior je s razlogom odabrao Atinu za domaćina svojih najnovijih kreacija. Ovaj grad je drevno mesto, epicentar rađanja modernog čovečanstva kakvog poznajemo. Mesto za mislioce, filozofe, političare i umetnike - svet je ovde gde jeste zahvaljujući kreativnosti i inovacijama koje su potekle upravo iz ovog središta ideja.

Alegorična je priča iza najnovije kolekcije Cruise iz Maison-a, koja spaja inovacije i slobodno razmišljanje. Ona se poziva na jednu od najranijih Diorovih modnih kolekcija iz 1951. koja je snimljena je i fotografisana oko atinskog Akropolja. Do danas, ta kolekcija ostala je jedna od Diorovih najznačajnijih i najdražih kolekcija.

Čini se da emisije Dior Cruise-a uvek postavljaju novi standard. Prošlogodišnja revija Cruise 2021 održana je u italijanskoj zemlji snova Leče, malom gradu u regiji Apulija. Na trgu Duomo di Lecce reviju je osvetlilo 60 tona obojenih LED sijalica, a zbog grandioznog okruženja je modelima trebalo 2,25 minuta da prošetaju pistom.

Juče je revija održana live, a ako niste bili u prilici da je pogledate, u galeriji pogledajte impresivne kreacije i otputujte u grčki raj - makar u mislima. 

Priredila: Tara Đukić

Pogledajte prvi spektakularnu Dior Cruise 22 reviju inspirisanu grčkim boginjama