Sa bogatom istorijom i nasleđem u svetu kožne galanterije, očekivali biste da su torbe i aksesoari u centru pažnje na svakoj Hermès reviji. I zaista, ni ove sezone nije manjkalo kvalitetnih kožnih komada, ali ipak ready-to-wear kolekcija ono je o čemu trenutno priča cela modna industrija. Naime, kolekcija proleće-leto 2025. bila je obeležena prozirnim mesh komadima, od kompleta s pantalonama do suknji i tunika, vešto složenih u jednoj nijansi za monohromatski izgled.

Nije samo prisustvo providnih modnih komada bilo zapaženo, već i majstorsko stilizovanje koje je dalo sofisticirani vajb. Neutralne kožne jakne, uski kaiševi i klasične torbe uneli su notu snage ovim transparentnim pantalonama i košuljama, stvarajući ravnotežu između laganih i intenzivnijih elemenata. Od ostalih ključnih komada izdvajamo sandale s drvenim đonom, elegantne kaubojske čizme i osvežavajuću nijansu fuksije među toplim neutralnim bojama kolekcije.

U nastavku otkrijte 3 vodeća trenda za 2025. koje je potvrdila poslednja Hermès revija.

Dominacija prozirnog

Iako providni materijali nisu novost (sve je to najavio Saint Laurent), ovi komadi preplavili su piste prošlog meseca. Sa značajnim odobravanjem od strane Hermèsa, postalo je jasno: til i transparentnost biće najveći trend 2025. godine.

profimedia-0913647519.jpg
Agence / Bestimage / Profimedia Hermès

profimedia-0913305445.jpg
Zeppelin / Avalon / Profimedia 
profimedia-0913810562.jpg
Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Tanki kaiševi

Slojevitost i tonovi bili su dva ključna stilska elementa ove kolekcije, postignuta upotrebom tankih kaiševa oko struka. Hermès kaiševi su već omiljeni među kupcima, a uvođenje ovog novog modela sa elegantnim metalnim kopčama zasigurno će izazvati oduševljenje na proleće kada postanu dostupni.

profimedia-0913810589.jpg
Zeppelin / Avalon / Profimedia 

profimedia-0913647716.jpg
Agence / Bestimage / Profimedia 

profimedia-0913647768.jpg
Agence / Bestimage / Profimedia 

Dodir fuksije

Uopšteno, paleta boja ove kolekcije bila je definisana toplim tonovima kamila, bež i bordo nijansi, ali sredinom revije pojavila se živopisna fuksija. Pet modela bilo je u ovoj intenzivnoj boji, a iako je bila duboko zasićena, nasuprot baby roze nijansama viđenim na revijama u Njujorku i Milanu, ovo je još jedan znak da će sledeće sezone roze možda zameniti crvenu kao omiljenu boju u modi.

profimedia-0914149399.jpg
AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

profimedia-0914147976.jpg
AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

profimedia-0913811406.jpg
Zeppelin / Avalon / Profimedia 

I za kraj - kako da preskočimo nove modele torbi? Birkin i Kelly modeli imali su važno mesto na pisti, a Hermès je predstavio 11 novih silueta torbi za proleće/leto, uključujući elegantne bowling torbe, klasične torbe sa ručkom i pletene korpe.

Čitavu reviju pogledajte ispod.