Kao što bi vam svaka fashion dama rekla, Jane Birkin i basket torba su bili, tokom određenog vremenskog perioda, totalno nerazdvojni!

Da li je glavni razlog za ponovnu popularizaciju slamene basket torbe upravo Jane (koja predstavlja nepresušnu inspiraciju!) ili povratak mode "osamdesetih", nismo sigurni ali ovaj mikro trend je uspeo da osvoji svetske metropole. 

Samim tim, kada smo uočili da ove simpatične torbice viđamo svuda po ulicama, shvatili smo da se na tržištu nalazi veliki broj autentičnih modela koje su svoju inspiraciju pronašle u Jane torbici iz osamdesetih godina 20. veka. 

Ubedljive replike su odlično urađene, što znači da poseduju dobru strukturu, prostranost, kao i prepoznatljivu zakrivljenu ručku i odvojeni gornji deo koji služi za zatvaranje.

Među mnoštvom modela, primetili smo da su mnoge trendseterke bile verne brendu Meet Little Doe.

Reč je o američkoj kompaniji koju je osnovao Chase Cohlin 2008. godine koja je specijalizovana za izradu jedinstvenih aksesoara, a njihov najproslavljeniji je busket torba Praia.

Foto: Instagram / littledoeislove

Ovog leta su je nosile najstylish dame, a popularnosti ovog modela basket torbe govori činjenica da se ona u više navrata raspodala, i time uticala na sve veću potražnju. 

Praia basket torba se ručno izrađuje u Portugaliji, a sada nam dolazi u različitim veličinama, od večernjih mini modela, do nešto većih i prostranijih. 

Foto: Instagram / littledoeislove

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija