Sledeći više minimalistički pristup, koji je jednim delom bio zastupljen i u prethodnoj sezoni, dizajnerka je osmislila ogrlice, naušnice i narukvice u bojama srebra i ružičastog zlata. Dominiraju glatke zaobljene površine visokog sjaja nasuprot kojima  su kompozicije floralnog oblika, sastavljene od Swarovski kristala, u nijansama boja srodnih osnovnim tonovima kolekcije. tj.bojama galvnizacije. 

Kristali su prozračni, diskretnog sjaja, bez međusobnog kontrasta u pogledu boja, što čitavoj kolekciji daje tzv „sfumato“ efekat. Vešto su  „izbegnuti“ oštri koloristički prelazi, čime je postignut utisak elegancije i vanvremenskog glamura. Upravo to ih čini vrlo pogodnim za uklapanje u najrazličitije odevne kombinacije, namenjene različitim prilikama i okolnostima, nevezanim za aktuelnu sezonu i trend. 

Čitava kolekcija je u potpunosti proizvedena u Milanu, u juvelirskom atelju u kom su nastajali i komadi najprestižnijih draguljarskih brendova. 

Ono što je jedna od glavnih karakteristika nakita sa potpisom Ines atelier jeste da se svakom komadu pristupa kao malom umetničkom delu, koje će svoju pravu vrednost steći u godinama koje slede, prenoseći se s generacije na generaciju, kao svojevrsno porodično nasleđe. 

Iza objektiva je bio Dušan Milenković, dok se za šminku pobrinula Mina Abramović. Modeli su Bojana Anđelić & Ornela Karabumba Nkeza, a za scenografiju je bio zadužen Marko Ivković.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/