Naime, top dizajneri nisu slavna dizajnerska imena, već poznate ličnosti koje su se okrenule modnom stvaralaštvu.

Tako je prva na listi - Rachel Roy.

Američka modna dizajnerka je svoju dizajnersku karijeru počela kao stažistkinja u Rocawear, modnoj kući čiji je jedan od osnivača Jay Z. Njen stil se svodi na jasne krojeve i seksi siluete koje veličaju ženske atribute, i to po pristupačnoj ceni.

Visoko drugo mesto je osvojio omiljeni ženski modni duo - sestre Mary-Kate i Ashley Olsen.

Njihova popularnost je zacementirana osnivanjem modnog brenda The Row, u kojoj većinski deo ostvaruju jednostvane rolke, svedena garderoba od kašmira i kožne helanke koje mogu dostići cenu od vrtoglavih 1000 dolara. Dodatak njihovoj modnoj avanturi je takođe i low-cost brend koji nosi naziv Elizabeth & James. 

Dizajnerka "peciva", Angela Simmons se rankirala kao treća na listi. Ove godine se ostvarila kao majka po prvi put, te je vrlo verovatno da joj je upravo to doprinelo da se baš njenog ime našlo kao jedno od najtraženijih.

Četvrta po redu, Zendaya, je imala dva velika debija ove godine. Prvi se odnosi na lansiranje linije cipela pod nazivom Daya by Zendaya koji joj je ujedno donelo i nagradu za ‘Lansiranje godine’. Kasnije je proširila svoj brend na liniju odeće.

Kendall i Kylie Jenner su sa svojim istoimenim brendom koji sem garderobe uključuje i liniju naočara za sunce, završile na petom mestu liste najtraženijih na Google. 

Beyonce je definitvno imala svoj vrhunac u 2016, a sa svojom sportskom Ivy Park modnom liniji završila je kao šesta na ovoj impozantnoj listi. Odmah nakon ‘Queen B’ našla se omiljena dizajnerka Kate Middletone - Anita Dongre.

Legendarna pariska kreatorka poznata po pletenim komadima koja je preminula u avgustu ove godine, Sonia Rykel završila je kao osmoplasirana. Ćerka 45. predsednika Amerike, Ivanka Trump osvojila je 9. mesto, dok je Kanye West kompletirao ovu listu kao 10.

Tekst: Nemanja Lalatović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/