Moda ovog slavnog brenda dugo se prepliće sa umetničkim motivima. Kada su otvorili Fondaciju Louis Vuitton 2014. godine, prepoznatljiv umetnički muzej dizajnirao je Frank Gehry, dok je modna kuća pozvala najuticajnije umetnike današnjice da sarađuju na njihovim projektima: Yayoi Kusama, James Turrell, Richard Prince i mnoge druge.

Modna kuća je najavila kolekciju torbi i aksesoara koje su osmišljene uz pomoć Jeff Koonsa, jednog od najpoznatijih ličnosti na savremenoj umetničkoj sceni. Jeff je poznat po radu sa popularnim kultnim predmetima, slikama i skulpturama, a za ovu priliku zavirio je u svoju seriju slika ''Gazing Ball'', ručno rađenih reprodukcija radova starih majstora Da Vincija i Van Gogha.

Korišćenjem savremenih, visokotehnoloških aplikacija, Jeff je rekreirao remek-dela slavnih imena kao što su: Da Vinci, Titian, Rubens, Fragonard i Van Gogh. Te aplikacije prenete su na Louis Vuitton torbe zajedno sa odštampanim imenom umetnika čiji je rad u pitanju. Unutar tašne nalazi se biografija umetnika, kao i njegov portret.

Foto: Louis Vuitton

Jedan od zanimljivih detalja o kolekciji jeste da je, za potrebe ove kolekcije, Koons promenio prepoznatljiv logo LV u JK (lične inicijale). Ovaj monogram nalazi se na spoljnom, metalnom delu tašne. Svaka torba sadrži i privezak u obliku zeca koji je Jeffov omiljeni motiv tokom 40 godina karijere.

Foto: Louis Vuitton