Trend vojničkih čizama poznat nam je od pre dve sezone, a na naše veliko iznenađenje usvojili su ga bukvalno svi!

Damske čizmice sa špic vrhom i finom prevrnutom kožom, očas posla zamenjene su nezgrapnim modelima tvrdih i što se estetike tiče, ne baš lady-like formama. Nose ih i one fancy devojke kojima je elegancija na prvom mestu, koje iz kuće ne izlaze bez mašne na glavi i cirkona na ušima.

Zvog čega smo više nego oduševljeni, jer je moda još jednom dokazala da sve što smo mislili da je nemoguće i da se nikada neće dogoditi, jednim trendom uspe da vas ubedi u suprotno.

Međutim, ulog se ove zime podiže malo više i nismo baš sigurni da će ga i ovaj put svi prihvatiti tako oduševljeno.

Za Skandi devojke ovaj model čizama nije ništa novo, te nije čudo što su ga upravo one prve prigrlile i tako vešto implementirale. U pitanju su čizme za planinarenje, koje je kao IT fashion komad ovog proleća lansirao čuveni danski brend Ganni.

Koliko je ovaj model postao popularan najbolje svedoči informacija da je Net-a-Porter za ovu sezonu predstavio više od sto modela planinskih i vojnih čizama. Da je u pitanju IT komad govore i poslednje kolekcije nekih od najvećih brendova kao što su Proenza Schouler, Off-White, Gucci, Louis Vuitton, Jimmy Choo.

A kako ih nose neke od naših omiljenih Skandi cura pogledajte u nastavku:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/