Kada je nakit u pitanju Francuske dame obožavaju jednostavane komade, čije kombinovanje nikada ne izgleda prenaglašeno.

Koliko volimo njihov stil pokazuje i to što smo bili jako uporni da otkrijemo tri francuska brenda čije lančiće, prstenje i naušnice one najviše vole.

Jedan od njih je brend nakita od mesinga inspirisanog razdobljem art decoa, Cercle Amédée koji su pre godinu dana osnovali Magali Ginsburg i Alexandre Lavaux.

(Kalys: Srpski brend nakita koji osvaja regiju)

Nakit koji u Parizu dizajnira ovaj kreativni dvojac pravi je spoj francuskog chica i estetike, kao i vrhunske izrade i svevremenskog izgleda.

Nakon dve predstavljene kolekcije inspirisane delima umetnika art deco razdoblja, osnivači brenda tvrde kako će im ta umetnost ostati večna inspiracija koju nikad neće zanemariti prilikom kreiranja ogrlica i narukvica.

Pored filmova iz 20-ih godina prošlog veka i vreme provedeno u biblioteci Louvrea, posebno nadahnuće daje im i pariška arhitektura.

U izradi luksuznog nakita osim pozlaćenog metala, koriste i malahit, Swarovski kristal kao i mramor sa zlatnim nitima. 

Umetnost nadahnjuje i dizajnerku Pascale Monvoisin, koja se prema svom nakitu odnosi kao slikar prema platnu. Dizajnerka nakita lepotu vidi u suptilnim potezima, sitnim nedostacima, ali i nepravilnostima miksajući različite materijale.

Privlačan dizajn prepoznala je i Jeanne Damas, oličenje je onog pariškog "je ne sais quoi". Tirkiz, turmalin, labradorit i mesečev kamen koji nabavlja čak iz Japana, koristi kao dodatak tankim narukvicama, cuffovima, lančićima i prstenju koje izrađuje od zlata.

Iako naziv brenda nakita Monsieur Paris aludira da se radi o muškom dizajneru nakita, fantastične komade kreira jedna žena - Nadia Azoug, i to već gotovo osam godina. Nakit je počela da kreira iz želje za jednostavnim komadima, a delikatne modne dodatke izrađuje po narudžbi. 

Prstenje, ogrlice i narukvice koje stvara zamišljeni su da se nose svaki dan, pa s tim na umu dizajnerka kreira bezvremenske kolekcije za žene svih godina.

U ponudi se mogu pronaći ručno rađeni medaljoni na lančiću, prstenje u obliku pečata koje obožavaju milenijalke ali i naušnice sa biserima za sve ljubiteljke klasike, koje mogu biti mogu biti i personalizovane.

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/