Kao i sve druge oblasti, i moda je u poslednje vreme doživela velike promene. Akcenat više nije na tome šta, već kako to nosimo. 

Sa tim u vezi, u fokusu je ličnost pojedinca koja svakoj odeći može dati karakter, nezavisno od aktuelnih trendova. 

Ljudi imaju slobodu da eksperimentišu, igraju se i kombinuju različite odevne komade i modne detalje i ne obaziru se nužno na trendove, već slušaju isključivo sebe. Zato je pravo pitanje šta će biti zanimljivo u svetu asesoara naredne sezone…

Tokom Nedelja mode u Milanu, Parizu, Londonu i Njujorku, imali smo prilike da vidimo do sada najrazličitije predloge na temu obuće i tašni. 

Neki dizajneri predlažu otvorene, ravne sandale od crne kože koje su idealne za šetnju, dok drugi u prvi plan ističu cipele ekscentričnog izgleda. Torbe su ili manjeg formata i bez ručke, ili pak ogromne tako da u njih može da stane sve što poželite. Osim toga, ne treba zaboraviti ni detalje kao što su perje i kristali, koji svemu daju glamuroznu notu.

U nastavku pogledajte koji asesoari će biti neprikosnoveni tokom 2019.

1. Ekscentrične cipele

Nemojte sav novac potrošiti na patike za trčanje, jer će cipele naredne sezone biti i više nego interesantne. Špicastog vrha, stabilne ili tanke pete, sa kaiščićem ili bez njega, na tufnice, sa mašnama, čipkom, jarkih boja ili minimalističkog kolorita, tek cipele će naredne sezone zasigurno pomeriti granice i biti sve samo ne obične!

2. Glomazne naočare

Zaboravite na uske mačkastične okvire koji su dominirali prethodnih sezona… Proleće nam donosi potpuni zaokret ka glomaznim naočarama koje prekrivaju gotovo pola lica. Sa kristalima, mašnicama ili zatamnjenih stakala, izbor je na vama…

3. Kaiš-torbice

Ovaj praktičan trend ušetao je u naše živote još letos, ali se čini da će tek tokom narednog proleća doživeti pravu ekspanziju. Reč je o vrlo elegantnom stilskom rešenju budući da su vam ruke slobodne a sadržaj torbice nalazi se ispred vas, što je daleko sigurnije. Pored toga, kaiš-torbice deluju kao zanimljiv pojas koji će naglasiti vaš struk. Savršeno izgledaju kada se nose preko sakoa, zanimljive haljine ili kombinacije rolke i midi suknje.

Na sledećoj stranici pogledajte još 3 detalja koja će obeležiti 2019.

PageBreak

4. Ravne crne sandale/papuče

Još jedan vrlo praktičan i nosiv trend na kome smo jako zahvalni dizajnerima. Imajući u vidu ogromnu popularnost Birkenstock papuča prethodnih sezona, jasno je zašto će njihova varijacija na temu biti glavni favorit kada je reč o obući naredne sezone. Udobne, crne i kožne – savršen odgovor na temu minimalizma tokom toplih prolećnih i letnjih meseci.

5. Neobične tašne 

Neobične torbe će biti jedan od neizbežnih modnih detalja, koji će sjajno nadograditi lepršava prolećna izdanja. U bojama duge, jednobojne, različitih oblika i motiva nema sumnje da će se na ulicama tokom 2019. biti veoma zabavno. 

6. Šljokice, perje, kristali

Ukoliko preferirate minimalizam u odevanju, onda vaši asesoari moraju biti upečatljivi. A ima li šta bolje od atraktivnog perja, glamuroznih šljokica i kristala?! Bilo da ih nosite u kosi, na tašni ili na obući, ovi detalji daće vašem izgledu dozu glamura i pomoći vam da se istaknete u masi.

Izvor: City magazin

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/