Ako ste imali priliku da posetite Španiju, sigurno ste primetili da su jedan od lokalnih modnih specijaliteta espadrile.

Ovaj aksesoar izrađuje praktično na hiljade malih zanatskih radnji, dok su se neki od njih odlično pozicionirali na tržištu i izborili za svoje mesto u moru poznatih brendova. Odličan primer za to je španski Manebi, brend koji za svoje espadrile ističe kako su ručno rađene uz pomoć tehnika starih stotinu godina, što rezultira time da je svaki par drugačiji to jest unikatan.

Tvorci Menebija kažu da su espadrile posebna vrsta obuće za njih jer poseduju špansku dušu.

Prave se na severu zemlje u mestu La Rioja, dok dizajn dolazi iz Milana. 

Ove espadrile već su nekoliko toplijih sezona među najpopularnijima na svetu, a izuzetak po svemu sudeći neće biti ni ovo leto, sudeći po objavama trendseterki na društvenim mrežama. 

Počevši od klasičnih ravnih espadrile, popularan brend je u međuvremenu predstavio i mnoge druge trendi modele na kojima se poigrao s prepoznatljivom petom od prirodnog materijala.

Te su tu sada i prelepi modeli koji su  svojevrsna vrsta hibrida između klasičnih i sandala na potpeticu, a tu su i patike-espadrile i još niz atraktivnih stilova. 

Nama se dopada što se na ovim epsadrilama praktično golim okom vidi kvalitetan materijal od kojih su izrađene, izgledaju udobno na prvi pogled, a u isto vreme su stilski vrlo upečatljive.

S obzirom da ne možemo trenutno dođi baš do ovih espadrila, svakako znamo šta je na modnom meniju i ovog leta nas niko neće preverati ni sa nikakvom basic ponudom!

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/