E pa nije.

Nove ili stare,farmerice uvek treba okrenuti na unutrašnju stranu pre pranja. 

To smanjuje abraziju koja uzrokuje izbleđivanje kao i trošenje koje se može dogoditi uz rubove, džepove, na pojasu. 

Takođe je važno zakopčati rajsfešlus i dugmiće - to pomaže da farmerice zadrže svoj pravi oblik. 

Danas nezaobilazne modele - pocepane, s rupama, odrezanih nogavica treba najpre zakopčati kopčom (postoje posebne kopče za čarape dizajnirane za držanje uparenih čarapa u mašini, ali može pokušati i sa zihernadlama) - to će pomoći da se farmerice ne troše više nego što želite, rupe se ne proširuju, a rubovi ne paraju preko svake mere. 

(Omiljena kod svih trendseterki: Kombinacija u kojoj ćemo provesti proleće i leto u gradu)

Koristite poseban deterdžent namenjen očuvanju boja.Takvi deterdženti sadrže sastojke koji tkaninama pomažu da zadrže boje i deaktiviraju boju u vodi koja može izbledeti boje.

Izbegavajte mašinu punu veša prilikom pranja, jer se na taj način tkanina brže troši. Odeći je potrebno da slobodno kruži kako bi se temeljno očistila.

Ako uprljate farmerice, odmah očistite mrlju. Odvojte svetle od tamnijih pantalona, jer često tamnija boja pređe na svetliju tkaninu.

(Jeans od glave do pete: Kako to sestre Hadid rade (FOTO))

Konačno, najbolje ih je prati u hladnoj vodi na kratkom ciklusu za osetljivu tkaninu.

Stručnjaci preporučuju pranje nakon tri do četiri nošenja kako bi tamnoplave i crne farmerice bile fino čiste, dobro prijanjale, te izgledale novo što je duže moguće.

Prilagođeno sa portala 24sata.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/