Bez obzira da li volite velike ili retro mini-okvire, uvek će postojati određene sunčane naočare koje će vam pristajati bolje od drugih. 

(Leto je u znaku najlepših espadrila koje smo videli do sada)

To, naravno, ne znači da treba  da prestanete sa kupovinom okvira koji vam zapnu za oko, ali ako vas zanima koji će se najbolje uklopiti u vaše lice i naglasiti njegove najbolje karakteristike, na pravom ste mestu.

Srcoliko lice

Za ovaj je oblik lica karakteristično široko čelo i uska brada, a neretko i istaknute jagodice. Idealni okviri za ovaj tip lica su oni koji su gore široki, a dole se sužavaju. Nećete pogrešiti ni ako odaberete dobre stare Ray Ban-ke koje će lepo naglasiti usku bradu. 

Četvrtasto lice

Okviri neutralnih tonova pomažu u omekšavanju i suptilnom oblikovanju četvrtastog lica. Vaši su prijatelji okruglasti i mačkasti okviri koji ublažavaju oštre uglove čela i brade. Možete eksperimentirati i s pravougaonim okvirima, samo savetujemo da odaberete par sa zaobljenim rubovima.

Okruglo lice

Pravougaoni okviri s ovalnim staklima ili  mačkasti okviri pun su pogodak za ovaj oblik lica. Savetujemo da ne birate prevelike okvire sunčanih naočara kako ne bi 'nadglasali' savršeni okruglasti oblik lica. 

Ovalno lice

Ako si vlasnica ovog oblika lica, super ti stoje gotovo svi okviri. Možeš se držati proverene klasike, ali i poigrati s ludim okvirima koje ne može baš svatko izneti. Međutim, preporučujemo ti da izbegneš okrugle okvire naočara koji neće laskati ovalnom obliku lica. 

Dijamantsko lice 

Isto kao i kod ovalnog lica, ovom obliku će dobro pristajati svi okviri naočara. Uskom čelu i špicastoj bradi najbolje će stajati pravougaoni ili mačkasti okviri. Takođe možete eksperimentisati i s malenim 'lenonkama', ali i velikim ekstravagantnim okvirima.

Izvor: 24sata.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/