Perje, plaštevi i volumen - Clare Waight Keller koja je na mestu kreativne direktorke modne kuće Givenchy tek dve godine, unela je čistu umetnost u svoju poslednju kolekciju, koja iznad svega prikazuje glamur na jednom vrlo visokom nivou, kroz fantaziju i dramu.

Ništa manje nije nas izneadila ni najčuvenija francuska modna kuća, Chanel naravno. Kolekcija nove kreativne direktorke Virginie Viard koja se sa velikim nestrpljenjem iščekivala, s obzirom na to da je Lagerfeld decenijama unazad držao sve konce u rukama, ne samo da je ispunila sva očekivanja, već ih je i prevazišla. Chanelu je bio potreban svež pogled na stvari i to je bilo neminovno, a da to ostane vidno upakovano i sa dnk kodom kuće bilo je teško izvodivo ili možda ipak ne, kako nam je majstorski demonstrirala Viardova.

Armani Privé sinonim je za visoku eleganciju, bez presedana. I u kolekciji za narednu sezonu kuća je ostala dosledna svom prepoznatljivom potpisu, ali sa osveženjem u vidu inspiracije, a to su ovoga puta bile 80-te. Jedna od najpopularnijih prohujalih modnih era ovoga puta bila je predstavljena kroz oversized mašne, krojeve skoa, pantalona, ali i šljokice i apstele, te tule suknje i mnogo svile.

Ralph & Russo ostaju verni domenu najpožljejnijeg komada za bilo koju svečanu večernju priliku. Ono što je primetno drugačije jeste da je i ova kolekcija nešto svežija, a Tamara Ralph i Michael Russo osveženje primenjuju u vidu odstupanja od detalja koji su sa godinama unazad postali svojevrsni potpis kuće. Bisere su zamenili kristali, a perje i tule suknje senzualni svileni krojevi koji prate liniju tela, mlađa publika konačno je dobila svoju prvu veliku kolekciju.

Novi dan je svanuo u jednoj od najstraiih francuskih modnih kuća kada je 33-godišnji Daniel Roseberry iz Teksasa prikazao svoj debi ove sezone. Schiaparelli modeli doneli su instant seksepil, dramu i umetnost u modne redove, sa svojih svega 30 prikazanih komada. 

Slično je bilo i sa Valentinom, s tim što bismo većinu modela legenadrne italijanske modne kuće, verovatno držali u sobi poput svojevrsnog modnog eksponata i jednostavno mu se samo divili.

Valentino

Givenchy

Chanel

Armani Privé

Ralph  & Russo

Schiaparelli

Tekst: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE  >>>https://www.instagram.com/elleserbia/