Kuća Swarovski uvek je bila u potrazi za talentima. Još ranih 1920 – tih, brend se udružio sa tada nepoznatim kreatorkama Coco Chanel i Elsom Schiaparelli. Posle skoro jednog veka, kristalni gigant se vratio svojim korenima, i osnovao Atelier Swarovski. Saradnja sa kreativnim ljudima poput Christophera Kanea, Matthewa Williamsona, Josepha Altuzarre, Mary Katrantzou i Zaha Hadidoe proizvela je veoma inovativne kolekcije.

Za proleće 2013 Atelier Swarovski je pripremio kolekciju koja je nastala u saradnji sa Vanessom Seward koja je nekad bila desna ruka Karlu Lagerfeldu i Tomu Fordu, a sada predstavlja brend Azzaro i Stefana Polettija koji dizajnira nakit inspirisan prirodom.

“Obožavam da radim sa Swarovski kristalima – trenutno sam opsednuta zlatnom bojom”, rekla je Vanessa Seward za ELLE.com.

Ona je takođe otkrila da joj jecrveno zlato omiljeni material, jer po njenim rečima izgleda predivno na koži. 

“Kolekciju sam dizajnirala u Božićno vreme, pa mi je kao inspiracija poslužila i dekoracija moje novogodišnje jelke. Ti komadi su ispali predivni”, dodala je ona.

Stefano Poletti za ELLE.com je rekao da svoju inspiraciju uvek pronalazi u prirodi. Sa Swarovski kristalima, po njegovim rečima, želeo je da  nakitom oslika tropsku vegetaciju.

“Swarovski za mene predstavlja lepotu kristala kombinovanu sa sjajem i neverovatno perfektan dizajn”, rekao je Poletti.

Vanessa Seward i Stefano Poletti kreirali kolekciju nakita za Swarovski Atelier, za proleće 2013