Zemlja je stala ali modni trendovi su i dalje prisutni kao tema. Možda više nego ikada razmišljamo o budućim danima, a to podrazumeva i fashion detalje. Dok svi jedva čekamo da prođe ova jeziva „Black Mirror“ epizoda, pronalazimo motivaciju u budućim stajlinzima van kuće i komadima upisanim na IT listi. 

Možda će doći do potpunog ekonomskog kolapsa ali to neće biti moj prvi put kako poslednji dinar iz tašne „doniram“ u fashion vandredno stanje. Kasica prasica se napunila posle 21 dana karantina. Iako mi je preko potreban novi frižider, to ne znači da je shopping potpuno skinut sa liste namernica.

Naravno da se kao i svi pitam „Whats next? Da li ćemo preživeti?“. Međutim, da se razumemo: čovek ne može da pobegne od sebe, to su trenuci kadase setim pitanja vezanog više za status „koji brend tašne nosiš?“

Dok se masovno priča o famoznim listama čekanja za Birkin Hermès, a istovremeno nekako je svi poseduju, zaboravljamo na unikatan stil. Da li je zaista manifest „dobrog“ oblačenja prepoznatljiv model tašne za koju zna ceo svet? Naravno klasika i kvalitet uvek pobeđuju, ali to ne znači da luksuzni brend garantuje style status.

Poenta je u posedovanju jedinstvenog stila, a to ne podrazumeva samo firmirani komad već i karakter, sadržaj i način kako se tašna smešta na sto (ili pored stolice). Sujeverje koje glasi „ako stavite tašnu na pod, nećete imati para“, možda je upravo samo to – sujeverje. Nekada sam svoju prva XL tašnu odlažem na pod pored stolice. Osim u onim fashion, ljubaznim restoranima gde one imaju posebnu stoličicu. Uvek se nad tim oduševim.

Moja je greška što u brzini života, poput Meri Popins mislim da jedan stan može da stane u poveću torbu. Zato se u ovom trendovskom talasu xxs tašni koji je JACQUEMUS nametnuo, vraćam sofisticiranoj formi manjih oblika.

Disciplina počinje.

Obzirom da ću je nositi 24/7 - kako odabrati pravu tašnu?

Po parametrima zahteva ovo postaje bitnije od odabira budućeg muža. Budi divna, budi operativna, čuvaj moje najbitnije potrebe (ključeve, ličnu kartu, ključeve od stana...), budi prilagodljiva svakoj situaciji, istrpi sve moje obaveze (i neobaveze) i bože naravno budi originalna, nikako fake.

Zar u univerzumu brze kineske reprodukcije “fuš” kopije i dalje “pale” modnu masu? Dosta sa „originalnim“ i prepoznatljivih Louise Vuitton, Fendi, Prada i Balenciaga modelima.

Ne kažem da su ružne, ali jednostavno princip investicije „jedno, ali vredno“ ne funkcioniše ako je svi poseduju. Pošto su veliki svetski brendovi imitirani na svakom koraku, biti drugačiji podrazumeva novi fashion research za nesvakidašnjim manjim brendovima koji poseduju svežu ideju! Ako mislite da prepoznatljivom tašnom kupujete status - grešite! Kupujete neoriginalnost.

Danas je cool nositi vintage kvalitetne model (tu je uvek komad iz maminog ili babinog ormana), lokalne dizajnere, platnene cegere, stajliš neprepoznatljive modele iz fast fashion industrije, custom made kožne torbe od lokalne šnajderke. Upoznajte čari novog trendi oblika, a ne natpisa na njoj.

Pravi style lideri odavno nose tašnice skulpturarnog oblika jer su prava savremena umetnost na delu!

Otkrivamo vam brendove koje već sve prave influenserke znaju.

Staud, Neous, Rejina Pyo, S.Joon, Yuzefi, Cult Gaia, Danse Lente,Carolina Santo Domingo, Ceperni samo su neka od imena u fokusu.

Spadaju u više-srednju cenovnu kategoriju, nosive su, prelepe su, a nisu deo današnje Bottega Veneta trend histerije.

Brutalan dizajn a povoljnije od moje ljubljene Glam Slam Maison Margiela.

Takođe domaći dizajneri poput Dunje Sabljić i njenih Duna Sab handmade aksesoara, inspirativna Yoke marka kao i Marko Ćerketa ispred Ruksag brenda, dokazuju da je dobar dizajn i kvalitet uvek na prvom mestu.

Its about you, not about the brend.

Tekst: Ana Ostojić

Ako mislite da prepoznatljivom tašnom kupujete status - grešite! Kupujete neoriginalnost.