Malo je gradova na svetu koji važe za modni i beauty uzor kakav je Pariz. Na francusku prestonicu se gleda kao na mesto gde se kreiraju svi trendovi koji se potom kopiraju u svetu, i sve to zahvaljujući stilizovanim Francuskinjama za koje se čini kao da se rađaju sa besprekornim stilom. 

Ipak, istina je da one samo mnogo više i pomnije rade na njemu, kao i da uvek igraju na sigurno - sa klasikom koja je bezvremena. Pa u koje to komade ulažu Francuskinje ove zime? Svima nam je dosta besomučne i nesvrsishodne kupovine, želimo one komade koji su kvalitetni, vredni i traju godinama.

Od tankih mokasina do jakni sa pojasom - ova 4 trenda sa ulica Pariza dokazuju da se ove sezone sve vrti oko klasika.

Tanke mokasine

One se nose već generacijama i to najčešće u svojoj elegantnijoj, tanjoj verziji, za razliku od onih glomaznih koje predvode u Velikoj Britaniji. Spojite ih sa džemperom na pruge i crnim pantalone dužine do listova, i imate klasičan francuski look.

Jakne, kaputi i blejzeri sa pojasom

Spoj nespojivog koji izgleda toliko dobro. Oversize puff jakna i IT kaiš? Eto načina da osvežite klasičnu modnu kombinaciju i učinite je atraktivnijom.

Shacket jakna

Možda shacket jakne ne bismo isprva povezivali sa francuskom modom, ali ove sezone, trend košulja-jakne zavladao je ulicama Pariza, i to u svim neutralnim nijansama. Pravi klasik koji može da se nosi u svakom godišnjem dobu.

Izvor: ELLE/ T.Đ