Jesen je pred vratima, pa već razmišljamo u koje ćemo odevne predmete investirati, a jeans je, kao i obično, na vrhu popisa. Jer, šta je jesen bez sjajnih farmerki? Upravo su one baza brojnih omiljenih jesenjih kombinacija, i za dnevne i za večernje prilike. 

Bilo da više preferirate sportski ili elegantan stil, ovaj komad je svestrani statement koji odgovara na sve zadatke. Uz jeans košulju i patike ili potpetice i bomber jaknu? Budite kreativni i kombinujte ih kao nikada do sad, zajedno sa ostalim jesenjim trendovima.

U nastavku donosimo 5 najpopularnijih modela farmerki za jesen 2022, ali i predloge za stilizovanje.

1. Široke farmerke niskog struka

Y2K vratio se na velika vrata, a široke farmerke niskog struka biće staple komad jesenje garderobe mnogih IT devojaka. Ovaj trend smo uočili na pistama prethodnih sezona, dok na ulicama tek treba da zaživi.

2. Cargo jeans

Od cargo džepova oversized krojeva, na pistama smo imali prilike da vidimo utilitaristički jeans koji nas je vratio u rane 00-e. Sviđa nam se ideja da ih na partyjima nosite u kombinaciji sa štiklama i upečatljivim topićem.

 3. Farmerke ravnog kroja

Klasična silueta cool devojke biće popularna i ove jeseni. Straight jeans prikladan je za svaki tip tela i izgleda chic u kombinaciji sa štiklama, ali i ravnim cipelama. Ovaj svestrani komad stilizujte ih s klasičnim čizmama i strukturiranim gornjim delovima, a uvek ga je lako nadograditi.

 4. Široke farmerke visokog struka

Ako vas, poput prave milenijalke, plaše farmerke niskog struka, opustite se. Visoki struk ne ide nigde, a ove jeseni nosićemo ga u kombinaciji s ultra širokim nogavicama.

5. Zvoncare

Postoji opravdan razlog zašto su zvoncare postale model farmerica koji se svrstava u najelegantnije komade. Kroj koji podarzumeva akcenat na donjem delu nogavice čini da figura izgleda vretenasto, a outfit beskrajno chic (zbog toga ga Francuskinje obožavaju).