Skandinavke imaju jedinstven stil koji obožavamo. Naglasak je i na udobnosti i praktičnosti, a poslednjih godina prava su konkurencija omiljenim Francuskinjama.

U isto vreme djeluju doterano, ali cool i ležerno. Minimalizam, neutralne boje i svedena šminka, sve to se nosi s dozom neopterećenosti. Savršeno balansiraju između trendova i modnih klasika, a investiraju u kvalitetne komade koji će im dugo služiti.

Skandinavke nisu podređene modi, već odeću koriste kako bi istaknule svoje kvalitete. Budući da smo fascinirani njihovim stilom, otkrivamo vam 6 modnih tajni uz koje uvijek izgledaju besprekorno.

1. Neutralne boje

Klasični skandinavski stil bazira se na paleti neutralnih boja, kao što su boja bež, bela i crna. Odaberite komade s različitim teksturama, poput tila, pamuka i kože, a zatim složite slojevite kombinacije kako biste im dodali malo živosti.

2. Dobra jakna kao temelj garderobe

Ako planirate da investirate u bilo koji komad, onda neka to bude jakna. Ključni komadi skandinavskog stila su kožne jakne, uglađeni blejzeri i moderni praktični komadi - samo pazite na kvalitet proizvoda.

3. Crno na crno

Skandinavke znaju da su all-black kombinacije izrazito moćne. Ako ne žele da izgledaju poput gotičarki, odlučuju se za moderne komade neobičnih krojeva.

 4. Uvek spremne na hladnoću

Skandinavke su odevanje za hladnije vreme pretvorile u umetnost. Razmislite o debelom, mekom pletivu, oversized kaputima i klasičnim modnim dodacima poput kapa i šalova.

 5. Kvalitetna vuna

Sve se vrti oko vune - od klasičnog džempera i neobičnog pletiva jarkih boja do oversized pletene haljine.

 6. Uglađeno i moderno

Obeležje skandinavskog stila je modernost. Krojevi su čisti, nepretenciozni, a ponekad čak i utilitarni.