Crne čizme su klasičan par obuće koji svako od nas treba da ima u svojoj jesenskoj i zimskoj kolekciji. Zbog njihove svestranosti možemo ih nositi uz većinu modnih kombinacija, a njihova nenametljivost savršeno se uklapa u svaki ormar.

Iako su trenutno veoma popularni glomazni modeli sa debelim i naglašenim đonom, uvek u modi ostaju klasični modeli do kolena sa blok petom ili jednostavne crne kožne čizme na pertlanje.

Jedan od najpoznatijih primera su svakako modeli čizama Dr. Martens, koji se nose već decenijama, dok su Pradini modeli Monolith, sa svojim glomaznim đonom, sada u vrhu popularnosti.

U nastavku izdvajamo šest modela crnih čizama koje će uvek biti u trendu i izgledati sjajno u svakoj modnoj kombinaciji.

Crne gležnjače

Gležnjače dolaze u više verzija i različitih varijanti visine potpetice i čizme, pa je stoga među modelima potrebno izabrati one koji su savršene visine do gležnja, ali i sa praktičnom i udobnom potpeticom.

Crne čizme do kolena

Svestrani modeli koji se mogu nositi na haljine, helanke, farmerke, midi ili mini suknje neizostavni su deo kolekcije cipela. Klasični modeli koji se mogu preneti iz dnevne u večernje kombinacije su najbolji izbor koji ćemo sigurno najviše nositi.

Klasične Chelsea crne čizme

Chelsea čizme trenutno doživljavaju pravu renesansu, a to vidimo i u kolekcijama velikih modnih brendova poput Bottega Veneta, Ganni ili Jil Sander. Čiste linije ovog klasičnog modela obrađene su na moderniji način. Lako se obuvaju, odlično se slažu sa modernim trendi matching lounge setovima.

Crne kaubojske čizme

Ni ove sezone „kaubojke” ne napuštaju listu želja mnogih trendseterki, a uvek vredi uložiti u jednostavan crni model bez previše ukrasnih detalja.

Crne čizme na pertlanje

Ovakvi modeli će i najobičniji outfit podići na viši modni nivo, svojim zanimljivim dizajnom i dodatkom pertlica koje modelima daju posebnost.

Chunky crne čizme

Crne čizme sa debelim đonom već nekoliko sezona su u vrhu popularnosti, a već pomenuti Prada Monolith i dalje su omiljeni par u street style kombinacijama. Glomazne crne čizme pored Chelsea verzije ili verzije crnih čizama sa pertlama, možemo videti i u višim modelima, poput vojničkih čizama, a neki modeli sežu do kolena.