Često nam je poprilično teško da izaberemo modele u koje ćemo investirati tokom sniženja, jer je izbor ogroman, novca nikada dovoljno i čini nam se da nam treba baš sve.

Međutim, nije čak bilo ni potrebno detaljno ulazi u analizu koji je trend cipela na vrhu liste najtraženiji za sezonu pred nama, kada je samo jedan pogled na Instagram feedove svetskih trendseterki dovoljan da bi vaša znatiželja bila zadovoljena.

Karta za siguran dobitak jesu čizme koje kupimo sada, a nosimo u godinama koje slede. Jedan od takvih modela jesu svakako Dr. Martens čizme koje su i posle 90-ih ostale neizbežan deo jesenjeg stajlinga poznatih trendseterki. 

Ko bi rekao da će udobne radne čizme koje je dizajnirao doktor Klaus Martens 1945. godine postati vrhunski modni klasik koji decenijama odolevao svim modnim trendovima, a svoj vrhunac doživeo je tokom 90-ih. Sigurno ni u najluđoj mašti nije mogao da zamisli da će se njegov glomazni model cipela nositi uz lagane letnje haljine, šortseve, plisirane i midi suknje...

Combat čizme već neko vreme vladaju gradskim ulicama, a modni stručnjaci ih i ove sezone ističu kao must have. Naravno, high street brendovi, kao i poznate modne kuće, u svoje kolekcije uvrstile su modele sličnog dizajna. 

Cool matinke vole i poznate modne kreatorke koje stvaraju trendove, poput sestara Hadid, Hailey Bieber, Kendall Jenner, Irina Shayk, Adison Ray, Camilla Morone, mlade muzičke senzacije Olivie Rodrigo...

Ali ova prepoznatljiva obuća, koja donosi neodoljivu mladalačku atmosferu, zaista je fantastičan dodatak za prelazni period i prve dane jeseni. Legendarne čizme sa karakterističnim žutim šavovima daju svakom outfitu dobrodošlu dozu hladnoće i nonšalantnosti, što je savršeno i za jesenje kombinacije koje uključuju letnje komade poput haljina ili suknji.

Zato svoje omiljene letnje haljine i suknje nemojte odmah stavljati na dno garderobe, jer ih možete sjajno kombinovati sa neuništivim martinkama.