Sa opasnim približavanjem nove prolećne sezone, sve je verovatnije da će baletanke dominirati stajlinzima, kao što im već sada polazi za rukom na policama brojnih radnji, a jedan od njih nosi i potpis Alaia.

Od kada je u februaru 2021. imenovan za kreativnog direktora modne kuće Alaia, dizajner Pieter Mulier je ovekovečio svoje snažno nasleđe visoke mode kroz kolekcije s know-how potpisom, više nego ikada usidrenih u duhu vremena.

Što se tiče aksesoara, Mulier posebno briljira, a dovoljan dokaz za to je popularnost njegove torbice u obliku srca na modnoj sceni poslednjih meseci, a o tome dovoljno govore street style izdanja sa Nedelje mode u svetskim prestonicama.

Najnoviji predmet žudnje su Alaia baletanke, ali ne bilo koji model. Proizvedene u Italiji sa gumenim đonom i inspirisane tradicionalnom japanskom obućom, baletke prema viziji Pietera Muliera ističu se svojim statement dizajnom, a njihove dve verzije su posebno popularne među ljubiteljima mode, o čemu svedoči i njihov rasprodati status na stranicama brojnih prodavnica. 

Viđene na nogama modnih ljubitelja tokom Nedelje mode i na Instagramu, baletanke Alaia obogaćene svetlucavim nitnama i one u mrežastim izdanjima postale su modna opsesija.

U beloj ili crnoj boji, ove baletanke po ceni od 890 evra, koliko košta verzija sa nitnama, nesumnjivo će obeležiti prolećnu sezonu, kao i njihove pristupačne verzije koje potpisuju popularni high street brendovi.

Baletanke kao klasik u svetu obuće ove prolećne sezone su jedan od ključnih modela, a osim popularnosti modela koje potpisuje modna kuća Alaia, u prilog tome govori i njihova bogata ponuda na policama prodavnica.