Iako je po kalendaru leto iza ćoška, subjektivni osećaj je da nikada nije bilo dalje. Najmonumentalniji način da svoju odeću prilagodimo novoj sezoni (i prizovemo je!) jeste izbor obuće. Svake godine, trendovi letnjih cipela razlikuju se od svojih prethodnika, pa tako i za 2023. otkrivamo nove stilove. Iako ne zagovaramo kupovinu nečega što je prolazno, ukoliko vam se određeni komad dopada i uklapa uz garderober - imate zeleno svetlo od nas. 

U nastavku otkrijte 5 popularnih modela letnjih cipela koje viđamo svuda na Instagramu.

1. Mrežaste baletanke

Što neki trend duže traje, to se više razvija u različite verzije. Kako baletanke ne izlaze iz mode, tako smo došli i do najneobičnijih modela - sada nosimo one od mrežastih i transparentnih materijala. 

 2. Sandale s ukrasima

Sandale za leto i nisu neka novost, ali poput perlica, kristala i mašni čine pravi modni zaokret. Gucci se pridružio sa slingbacksica ukrašenim GG cirkonima, Amina Muaddi obućom sa broševima, a letnji modni ples nastavlja se u nešto delikatnijim modelima sa kaišićima od dragulja.

 3. Platforme

Bez dileme, mulsice su se vratile, ali ne onakve kakve ste ih poznavali. Klasične siluete zamenjene su skulpturnim punim petama + zaboravite na neutralne boje jer neon je must-have.

 4. Retro patike

Prvo Samba, sada Onitsuka Tigers, ljubav prema patikama u retro stilu rasplamsava se sa dolaskom toplijeg vremena. Najudobniji model obuće nikad više nije bio fashion, što potvrđuju modne influenserke na Instagramu, a mi se već spremamo za duge letnje šetnje i zabave.

Screenshot_19.jpg
INSTAGRAM/OLIVIAMARCUS 

 5. Četvrtasti vrhovi

Ima nešto edgy u kvadratnim vrhovima, bilo da su u pitanju sandale, čizme ili ravne cipele. Iako prisutni već nekoliko sezona, ovi modeli, pored špicastih vrhova, ne prestaju da okupiraju pažnju trendseterki.