Skandinavke se, pored Francuskinja, u poslednje vreme smatraju najstilizovanijim na svetu, a nije teško shvatiti zašto. Njihova veština za minimalistične modne kombinacije je neverovatna, baš kao i kombinovanje klasičnih komada. Od jednostavnih haljina, preko oversize pletiva, pa sve do smelog odabira boja i silueta - one uvek izgledaju chic, a bez mnogo truda.

Ove fashion žene tvrde da moć obuće ne treba da potcenjujemo i da ih nikada ne biramo u žurbi. Ipak, kako im to ne bi oduzimalo mnogo vremena, one uvek igraju na sigurno i odlučuju se za klasične cipele - one koje su uvek u modi, a dovoljno udobne, te svestrane za kombinovanje. Upravo iz tog razloga, ravna obuća, poput baletanki i patika, dominira njihovim garderoberima.

U nastavku otkrijte 5 klasičnih modela cipela koje Skandinavke nose uz sve!

1. Baletanke

Možda su vam sinonim za francusku modu, ali baletanke su podjednako zastupljene u ormarima fashion Skandi devojaka.

 2. Slingback cipele

Elegantne i uzdignute, slingback cipele savršeno se uklapaju sa minimalističkom stranom skandinavske estetike.

 3. Patike za trčanje

Žene Skandinavije preferiraju casual stil više nego bilo koje druge, što je razlog zašto je toliko njihovih odevnih kombinacija usredsređeno na patike. Trenutno su najpopularnije sportske patike za trčanje, koje kombinuju i uz najsofisticiranije komade poput suknje od satena.

 4. Mary Janes

Ne, nisu nam dosadile. Ključni trend sezone dolazi u različitim verzijama i bojama (ali nikad bez kaišića!), a najčešće ih viđamo sa potpeticama. 

 5. Klasične čizme

Sezona čizama se približava kraju, ali u svakoj kolekciji cipela ima mesta za jedan bezvremenski par u crnoj boji. Jednostavne linije sa četvrtastim ili špicastim vrhom uz duge & široke crne pantalone? Zvuči kao skandi perfect match!