Modna kuća Versace oduvek svoj rad temelji na saradnji sa slavnim osobama i pop ikonama, što je bilo očigledno i na nedavno održanoj reviji u Los Angelesu. A da ovogodišnje saradnje nisu stale samo na gostovanju brojnih slavnih na samoj reviji potvrđuje novost kojom Donatella Versace predstavlja novu kolekciju - projekat u kom se kao dizajnerka pridružila Dua Lipa.

Kolekcija Versace High Summer La Vacanza biće predstavljena 23. maja u Kanu, a ovu novu kolekciju za leto 2023. već se na prvu opisuje kao ekskluzivnu kolaboraciju.

Pevačica, ujedno i dugogodišnja prijateljica brenda, ističe oduševljenje ovom saradnjom: “Apsolutno sam oduševljena što sam s Donatellom dizajnirala žensku kolekciju La Vacanza za Versace. Ona i ja smo stvorile snažnu vezu tokom godina i jako sam zahvalna na podršci koju sam dobila od nje i tima od samog početka moje karijere. Za nju je bio san da mi pruži čast da su-dizajniram ovu kolekciju i pokažem sve moje letnje inspiracije.”

profimedia-0634572172 (1).jpg
B4859 / Avalon / Profimedia 

Glavna kreativna direktorka ove modne kuće, Donatella Versace, takođe je izrazila svoje zadovoljstvo ovom saradnjom: “Uvek sam bila inspirisana procesom zajedničkog dizajna. Rad s Duom na ovoj kolekciji bio je vrlo uzbudljiv i volim našu dinamiku. Dua je snažna, neustrašiva i slobodna, a njena kreativna vizija je izuzetna. Leto je čarobno doba. Ovaj osećaj i boje tog doba godine obeležićemo jednom zaista posebnom i intimnom modnom revijom u Kanu.”

profimedia-0679423273.jpg
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/