Patike sa farmerkama iz sezone u sezonu potvrđuju se kao jedna od najomiljenijih modnih kombinacija. A, prema modnim predviđanjima, u sezoni pred nama farmerice će biti apsolutni trend koji ćemo obožavati da nosimo u različitim prilikama, pa tako i uz već omiljene modele patika.

Ali, ne ide svaki par patika uz svaki par farmerica. Tajna dobrog casual looka se temelji na odabiru skladnih modela patika i modela farmerica, a ovo su neki od saveta na koje je dobro obratiti pažnju pri odabiru modnih outfita.

Pre svega obratite pažnju na ivicu farmerica; da je ivica bez poruba ili možda ona koji završava usko uz nogu? Važna je i širina nogavica, pa se tako široki modeli odlično slažu uz chunky patike te one sa debljim đonom.

Evo i kompletnog modnog vodiča za dobro stilsko uklapanje patika sa farmericama.

Duboke patike

Dublje patike savršeno pristaju uz kraće modele farmerki jer vizualno zaokružuju look.


Plitke bele patike

Za ovaj stil dobro je prisetiti se kakve modele patika u kombinaciji sa farmerkama voli da nosi princeza Kate. Pliitki modeli patika odlično se nose uz uže i skinny modele farmerki.


Patike za trčanje

Zanimljiva modna kombinacija temelji se na nošenju farmerki visokog struka i modela sportskih patika.

Modeli jarkih boja

U trendu su i patike u kombinaciji boja i jednobojni modeli u nekoj naglašenijoj boji. Bez obzira na snagu boje ovde nema straha od modne greške ukoliko se patike nose uz farmerke plave ili sive boje.

Chunky modeli

Dad modeli i dalje su veliki trend što potvrđuje i pomama za modelom New Balance 550. Savet je da takve modele patika nosite uz farmerke ravnih nogavica.

Kevin Panter pred novu sezonu KK Partizan u Evroligi MONDO