Može se sa sigurnošću reći da su slip suknje od svile pre nekoliko godina dobile status basic komada, pa tako i u 2023. ovaj odevni komad zaista možemo nositi bilo gde. Pre toga, tkanine poput svile i satena su bile rezervisane isključivo za večernje prilike.

Slip suknje su popularnost stekle tokom 1920-ih godina i brzo su postale simbol ženstvenosti i elegancije, iako su se u to vreme najčešće nosile kao podstave ispod haljina i negližea. Nakon decenija van modnog fokusa, slip haljine i suknje vratile su se na scenu tokom 1990-ih godina, a trenutno ponovno doživljavaju svoj procvat. Modni dizajneri su ih ponovno interpretirali na različite načine, dodavajući im moderne detalje i materijale, ali suština je ostala nepromenjena.

Za ovo jesenje razdoblje, kada još uvek nije previše hladno, slip suknja je idealna za stvaranje savršenog outfita. Trendseterke na Instagramu najčešče nose upravo kombinaciju slip suknje ili haljine sa omiljenim pletenim puloverom, i iako to možda zvuči nespojivo, zapravo se trenutno ne možemo setiti stylinga koji je više chic od ovoga. Slip suknje možete nositi na različite načine i možete ih kombinovati sa mnogim drugim komadima iz vašeg garderobera  - na vama je samo da odaberete.

Evo kako to nose cool devojke sa Instagrama, a vi pronađite inspiraciju u skladu sa sopstvenim modnim stilom.