FrancuskinjeItalijanke, dame su koje drže svoje neprikosnoveno mesto u svetu mode kao najbolje obučene. Prve su nešto umerenije, klasičnije, jednostavnije te se drže neutralnih krojeva, dok su druge smelije, šarenije i autentičnije u svojim odevnim kombinacijama. U svakom slučaju, i jedne i druge jednostavno žive modu.

Kada je italijanska moda u pitanju, svi prvo pomislimo na velike dizajnerske kuće: Gucci, Pradu, Armani, Fendi... ali Italijanke ne zavise samo od njih. One znaju da kreiraju jedinstveni stil bez imitacija i konstantnog slepog praćenja trendova. Pravi primer za to su milanske dame, tzv. Sciure. One su oličenje glamura, elegancije, luksuza koji ne podrazumeva novac te prefinjeni stil koji traje bez obzira na godine.

Dakle, kako se obući kao Italijanka? U nastavku donosimo pet smernica koje vas mogu inspirisati.

Zaboravite na isticanje logoa

Nema potrebe da naglašavate koji brend nosite. Italijanke cene klasične, kvalitetne komade na koje ne morate da trošite mnogo novca, već ulažete u ono što ćete godinama imati u svojoj garderobi.

Crna boja je uvek dobrodošla

Iako se Italijanke oblače malo raznovrsnije u odnosu na Francuskinje, crna je uvek broj jedan. Bazični crni modni komadi su obavezan deo njihove garderobe, a često ih možete videti u monohromatskim kombinacijama koje nadograđuju krupnim zlatnim nakitom.

Ali volite i upečatljive boje

Bez obzira na neverovatnu ljubav prema crnoj boji, Italijanke znaju kako da dobro rukuju bojama i da ih kombinuju na zabavan način. Ne plaše se da rizikuju i kombinuju stvari koje su mnogima nespojive kreirajući tako autentične odevne kombinacije. Naglašene šljokice, metalik, printovi koje je nemoguće ne primetiti - sve je poželjno, ali neophodan je dobar stav.


Modni dodaci - modna obaveza

Elegantne, crne, krupne naočare, dizajnerska torbica, zlatno prstenje i minđuše, marama oko vrata, kožne rukavice. Detalji čine veliku razliku, a Italijanke to veoma dobro znaju.


Dobar kroj je prioritet

Odeća treba da odgovara tipu tela, a ne samo da bude udobna za nošenje. Italijanke često oplemenjuju, skraćuju i sužavaju komade tako da oni koje poseduju izgledaju kao da su skrojeni za njih. A to je i poenta, zar ne?

Izvor: N.K./ storybook.hr