Ako bi nam neko rekao da će svi nositi pomalo nepraktične mrežaste baletanke za proleće 2024. godine, ne bih im verovala. Ali kada je u pitanju moda, funkcionalnost retko ostaje ključni faktor, zar ne? Posebno možemo zahvaliti jednom brendu za mini trend koji je postao ogroman: Alaïa. Prvi put viđene na pistama za jesen/zimu 2023, ove cipele su dugo bile rasprodate a sada (na sreću), svi popularni high-street brendovi nude svoje verzije, po pristupačnijim cenama.

Ako vam mrežaste baletanke nisu po volji, srećom, postoji još mnogo drugih ključnih trendova cipela koji preplavljuju ulice ovih dana... Donosimo pet najvećih u nastavku!

Mrežaste Mary Jane cipele

Iako već duži period uživamo u street style reportažama u kojima vidimo mnogo mrežastih baletanki, čini nam se kao da je ovog proleća, njihova popularnost na vrhuncu. Stavite ih u fokus tako što ćete napraviti kombinaciju sa klasičnom maxi suknjom i crop jaknom. 

Kožne japanke sa širim đonom

Ovo nisu obične flip-flop gumene japanke za plažu. Influenserke su prigrlile model crnih kožnih papuča čvrstog oblika, koji suvereno nose sa opuštenim krojem farmerica i običnom majicom. 

Kitten štikle s oštrim vrhom

Za posao, venčanje, večeru ili praktično bilo koju priliku u kojoj želite da ponesete par potpetica - kitten štikle su naš odabir. Ove chic cipele mogu podići jednostavne outfite s minimalnim trudom.

Futurističke

Kao jedan od ključnih trendova ove sezone, izdvojile su se metalik boje na svim modelima cipela. One se ponašaju kao potpuno neutralni komad obuće, te ih možete nositi sa bilo kojom drugom bojom.

Cipele sa zmijskim printom

Kada neki detalj vidimo na francuskoj blogerki Monikh, znamo da će to postati trend. Ako niste ljubiteljka oživljavanja leopard uzorka, dajte priliku uzorku zmije u obliku baletanki s kvadratnim vrhom. Probudite vašu spirit animal sa nešto hrabrijim modelima ovog proleća.

Izvor: ELLE/N.K.