Danas su kontroverzni trendovi veoma uobičajeni. Srećemo ih toliko često da se više ni ne osvrćemo na komade koji su izazivali čuđenje (na primer, transparentne haljine, kapri pantalone, ružne patike), a isto važi i za najnoviji trend obuće: japanke. Nekada "dosadne", pa čak i potpuno nemoderne, ove sezone doživljavaju renesansu i postaju must-have ne samo za šetnju po plaži, već i odlazak u restoran ili klub.

Kako je to moguće? Moderne japanke su daleko od onih gumenih papuča koje zamišljate na prvu. Umesto toga, aktuelni modeli su izrađeni od luksuznih materijala kao što su koža, antilop, saten i somot i dolaze u elegantnim siluetama. Platforme su i dalje tu, ali polako izlaze iz mode, dok primat preuzima tanak đon. Takođe, uglavnom imaju čvršće oblike, tako da nisu krhke kao one koje ste nosili kao dete.

 Modni svet ih takođe nosi na sasvim nove načine, stilizujući ih uz elegantneoutfite gde bi japanke inače delovale neprikladno - npr. uz haljine A-kroja, krojene pantalone i lepršave maksi suknje. Na ovaj način japanke postaju vrlo prikladan i chic izbor.

Ako nam još uvek niste poverovali, pogledajte verzije koje donose brendovi kao što su Chanel (koji trenutno ima možda i najtraženiji model), The Row, Toteme... a onda se inspirišite kako da ih ponesete za udobno i stylish leto!

profimedia-0811024900.jpg
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

9539767500830.jpg
Chanel 

the row japanke.jpg
The Row 

Madewell japanke.jpg
Madewell 

zara japanke.jpg
Zara 

tory burch.jpg
Tory Burch 

SIMKHAI.jpg
Simkhai 

staud.jpg
Staud 

mango japanke.jpg
Mango 

Ancient Greek Sandals'.jpg
Ancient Greek Sandals 

the row japanke 2.jpg
The Row 

 Izvor: ELLE/T.Đ.