Jedan od najpoznatijih švedskih modela i influenserki, Elsa Hosk, već je otvorila sezonu godišnjih odmora bajkovitim destinacijama i impresivnim modnim outfitima. Od italijanske obale do engleskih sela, prethodnih nekoliko nedelja, pratili smo njen dnevnik putovanja i... zapisivali. Kako izgledati fashion tokom leta 2024, a izbeći najpopularnije trendove? Odgovor je - okrenuti se dobro poznatim klasicima i statement komadima.

Voluminozne suknje, beli komadi, laneni materijali, upečatljivi aksesoari i sanjive haljine... nadahnite se kadrovima iz sunčane Sicilije i pogledajte kojih 5 komada treba da pripremite i spakujete u svoj kofer za nezaboravno more.

1. Crna maxi suknja

Za popodneva provedena u šetnji po italijanskim kaldrmama, manekenka bira praktične komade sa letnjim šarmom. Tamne maxi suknje i haljine osim što su fashion, štite vas od Sunca, a da ne bi izgledale dosadno, dodajte im trendy dodatke kao što su marama i kožne baletanke.

 2. Retro aksesoari

Napuštajući italijansku obalu i odlazeći na zelenije pašnjake, druga etapa Elsinog letnjeg odmora uključivala je putovanje u prelepe seoske krajeve Velike Britanije. Prikladno obučena za kratkotrajni talas toplote proteklog vikenda, manekenka je uživala na suncu sa retro aksesoarima, uključujući velike naočare za sunce i elegantnu maramu. Uz šolju čaja kao dodatak, manekenkin stil u prirodi savršeno je odgovarao živopisnom okruženju.

 3. Puff rukavi + kombinezon

Izađite iz okvira već viđenih kombinacija i igrajte se! Retko je videti švedsku manekenku u casual outfitima, ali njeni ležerni morski lookovi podsetili su nas da je njen osećaj za stil - nepogrešiv, bez obzira na okruženje. Puff rukavi evociraju romantičan Bridgerton, a Miu Miu tregeri daju čitavom izgledu urbaniji ton, tako da nesputano možete da uživate od krstarenja do obilaženja ribarskih gradića. 

 4. Bela haljina

Šta je letnji statement više nego bela haljina? Za bezbrižne dane na obali, manekenka bira elegantnu belu haljinu sa karakterističnim dizajnom spuštenog struka (koji je sada vrlo u trendu). Iako ova haljina izgleda neverovatno chic na italijanskoj obali, njen klasičan dizajn će jednako graciozno odgovarati i elegantnoj večeri, samo japanke zamenite potpeticama.

 5. Široke farmerke

Spremni za povratak kući? Elsa ima predlog outfita koji se jednako nosi na aerodrom, ali i za šetnju gradom: lepršavi beli top s tankim bretelama i farmerke wide leg nogavica. Paleta boja je jasna - neutralno, minimalistično, klasično - i bićete ikona stila ovog leta!

 Izvor: ELLE/T.Đ.