Kao i svake godine, pred samo leto svedočimo brojnim modnim mikrotrendovima koji se smenjuju na društvenim mrežama. Jedan od onih koji je izazvao najviše pažnje definitivno je officesiren trend u kombinaciji s corpcore estetikom.

Reč je o novom pogledu na tipični '9 do 5' dress code koji se udaljava od 'clean girl' i 'quiet luxury' estetike, a podilazi kancelarijskoj odeći 90-ih godina na pomalo grublji, grunge način.

Dva modna komada koja spadaju u kategoriju trenda su suknje i prsluci, a ovoga puta govorimo o njima u kombinaciji. Suknje su same po sebi simbol udobnosti, a u kombinaciji s elementima stila 'office sirene' stvaraju mnogo sofisticiraniji izgled, posebno prikladan za korporativno okruženje.

U letnjim danima kada nismo sigurni šta obući, kombinacija suknje i jednostavnog prsluka bez rukava biće dobitna kombinacija za chic dan. Prsluci klasičnog, sofisticiranog dizajna savršeno ističu figuru, a možemo ih spojiti uz trenutno izrazito trendi maxi suknje, klasične slip modele ili one A kroja.

Ono što se najviše ističe kod ovog dvojca jeste raznolikost i primenjivost. Nosivi su za svaku priliku, od ležernih dana u gradu u ravnim baletankama, do chic letnjih večeri u elegantnim štiklama. Ako ste minimalistkinja u duši, birajte crno-belu kombinaciju, a ako želite da otelotvorite svu razigranost leta, priklonite se nekoj od popularnih boja.

Donosimo vam inspiraciju direktno s Instagrama it devojaka koje nepogrešivo nose ovu kombinaciju.