Proleće tek što je došlo, a vremenska prognoza već najavljuje da je leto iza ćoška, pa da li ste spremni za naglo čišćenje garderobera? Polet novog godišnjeg doba koristimo da osvežimo svoje ormane nekim dobro promišljenim dodacima i podignemo svoj stil na viši nivo.

Iz tog razloga, krenuli smo u potragu za inspiracijom u vidu prolećne palete boja, a modne piste su vrlo jasne - pored crvene u svim njenim nijansama, vladaće i jedna hladnija, zemljanija i svestranija boja - maslinastozelena. U vreme kada sve cveta, kao opozit vraća se diskretna, elegantna, quiet luxury nijansa koju jedva čekamo da inkorporiramo svoj stil.

profimedia-0808337829.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Jil Sander

Pastelna maslinastozelena odlično se kombinuje sa crnim i sivim tonovima za minimalistične kombinacije, a sada kada je proleće zvanično počelo, možete da budete i kreativniji sa puterastožutim i belim nijansama kako biste dodali dimenziju svojim outfitima za prelazno vreme.

Uvek ispred ostalih, Katie Holmes je ovog vikenda ponela ovu trendi nijansu u casual šetnji Njujorkom, noseći crne pantalone, patike i omiljeni dugi mantil u maslinastozelenoj boji.

profimedia-0859564432.jpg
Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U kolekcijama svetskih brendova za proleće/leto 2024. ovu nijansu viđali smo kod Celine, JW Andersona, Jil Sandera i mnogih drugih. Često stilizovana sa sličnim tonovima khaki boje, kao i sa dodacima žute i hladne krem nijanse (budite ispred svog vremena i zavirite i u kolekcije kao što je Hermes za jesen/zimu 2024), nova neutralna paleta zadržala je sofisticirani izgled.

profimedia-0808337164.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Jil Sander

profimedia-0806223563.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia JW Anderson

profimedia-0785889896.jpg
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia Ami

 I za kraj, možda je vam milenijalci reći da je prva asocijacija na ovu boju - military stil, ali odvažite se da sagledate stvari šire (i sofisticiranije!) uz maslinaste slip haljine, sakoe i odela.

Izvor: ELLE/T.Đ.