Kada je reč o helankama, većina trendseterki nalazi se u jednom od dva tabora: one koji ih vole i... one koje će tek shvatiti da ih vole. Za ove druge, helanke su simbol '80-ih i '90-ih, aerobika i kiča, međutim tokom dve godine pandemije, one su ponovo doživele procvat. Zahvaljujući stilskom preokretu, danas ih više ne nosimo samo uz oversize dukseve, već i uz potpetice i sakoe, ali na minimalističan način.

Zaboravite na vreme kada su helanke važile za jeftin modni komad i otkrijte 5 načina da ih kombinujete tako da izgledaju luksuzno.

1. Helanke + čizme do kolena

S obzirom na usku siluetu, helanke su odlične za kombinovanje s visokim čizmama do ili preko kolena, a uz dodatak široke košulje ili dugačkog džempera, dobićete savršenu prolećnu kombinaciju koja je udobna za nošenje i chic.

 2. Helanke + sako s naramenicama

Kombinacija topa ili pulovera i oversized sakoa s naramenicama može da izgleda vrlo classy u kombinaciji s helankama, a dovoljno je prilagodljiva da može da podnese i ležerne patike, kao i salonke.

 3. Helanke + mokasine

Svaki model mokasina, odlično se slaže s helankama, a zbog jednostavnosti ova dva modna komada, možete se igrati s blejzerima, džemperima, košuljicama za efektniji izgled.

 4. Helanke + maxi kaput

Držite se statement komada i neutralne palete boja - nema greške s dugim crnim kaputom koji će helanke staviti u drugi plan, a ukoliko pronađete one s trakom oko stopala, podići ćete ceo outfit na novi nivo.

 Izvor: ELLE/T.Đ.