Kada govorimo o prolećnoj sezoni, možemo biti sigurni u dve stvari: 1) leopard print definitivno ostaje, i 2) Francuskinje su tu da daju potrebnu inspiraciju za sve one koje ne žele da eksperimentišu sa novim trendovima u svojoj garderobnoj kapsuli. Savršeno odabrani (i odobreni!) osnovnih komada chic Parižanki sve su samo ne dosadni. Naravno, trendovi mogu biti zabavni, ali nećete ništa izgubiti ni ako se držite onoga što znate i nosite neke iste komade tokom dužeg vremenskog perioda. Prvi nam pamet padaju komadi kao što su trench mantil, oversize blejzer te prugasta majica. U nastavku pronađite sedam simple yet fabulous odevnih predmeta za proleće koje biraju dobro stilizovane Francuskinje.

Haljina na bretele

Bez obzira na doba dana, godine ili priliku, slip haljina sa tankim bretelama nikada neće razočarati. Svilenkasti materijal izgleda skupoceno i u kombinaciji sa visokim, ali i kitten potpeticama. 

Screenshot 2024-05-09 143439.jpg
(Image credit: @andi_mun) 

Trench mantil

Bilo da ste Francuskinja ili ne, trebalo bi da posedujete dobar kišni mantil. Za one dane kada je vreme nestabilno, na koje smo svi već navikli, on je neophodan. I uvek uspeva u modnom zadatku da nam zaokruži svaku kombinaciju.

Farmerke širokog kroja

Iako su široke farmerke iz 90-ih popularne za proleće/leto 2024, Francuskinje se čvrsto oslanjaju na farmerke širokog kroja. Ovaj stil jeansa se može uključiti u svaku kombinaciju sa minimalnim naporom, a maksimalnim efektom.

Ležerni blejzer

Omiljeni outfit Francuskinja svih vremena jeste obična bela majica ispod oversized blejzera sa ravnim farmerkama. Win-win kombinacija!

Prugasta majica

Breton majica za neke francuski kliše, ali je klasik na koji se oslanjaju sve elegantne žene koje poznajemo. Ove sezone, look nadograđujemo polo krojem majice koji odiše old money stilom.

Prsluk

Kada je reč o basic, a trendi komadima, izdvojili bismo prsluk kao jedan od takvih. Francuskinje ga kombinuju na najneočekivanije načine, a ako ste dovoljno hrabre (u modnom smislu) možete se ugledati na njih.

Cvetni top

Baš kao i cvetna midi haljina, cvetni top postao je prolećni must have. Inspiraciju crpite od osnivačice brenda Rouje, IT devojke Jeanne Damas te zadržite jednostavnost sa parom crnih farmerki.

 Izvor: ELLE/N.K