Bela boja nosi sa sobom osvežavajuću notu čistoće i elegancije, a bele farmerke na neki način simbolišu taj prefinjeni stil u modnom svetu. Bele farmerke su univerzalan komad koji doslovno-ide-uz-sve: od boyfriend kroja košulja, oversized sakoa sve do klasičnih majica kratkih rukava, a ovog proleća i leta, biće jedan od najpoželjnijih odevnih komada brojnih trendseterki. Savršeno dolaze do izražaja i uz bajkersku jaknu, a kako biste postigli efekat izdužene figure, obavezno birajte one sa visokim strukom i ravnim nogavicama (ili zvonasti kroj). Što se tiče obuće, besprekorno izgledaju u spoju sa baletankama ili mokasinama, a ako idete u provod - uz par trendi slingback cipela.

U nastavku smo izdvojili sedam inspirativnih outfita sa belim farmerkama koje možete rekreirati ove sezone. Počinjemo!

Tvid jakna + bele farmerke + baletanke

Učinite vaše bele farmerke još elegantnijim i sofisticiranijim sa tvid jaknom i kožnim baletankama. Prefinjeno, klasično i uvek aktuelno!

Crna majica + kaiš + bele farmerke + mrežaste cipele

Bela i crna su prirodna kombinacija i, kao što pokazuje Debora Rosa, izgledaju posebno dobro kada se nose zajedno. Bele farmerke i crna majica sve su što vam je potrebno u onim danima kada jednostavno nemate inspiracije.

Sako + marama + bele farmerke + torba preko ramena

Crop modele belih pantalona potrebno je kombinovati sa otvorenim modelima obuće, dok ostatak outfita primera radi mogu činiti ukrojeni sako u vašoj omiljenoj boji, chic marama oko vrata te trendi torba preko ramena.

Maica + kaiš + bele farmerke

Ponekad su najjednostavniji outfiti oni koji ostavljaju najveći utisak - dokaz je ova kombinacija belih farmerki i bele majice koja je upotpunjena smeđim aksesoarima.

Šareni džemper + bele farmerke + šarene patike

Zahvaljujući svojoj neutralnosti, bele farmerke se slažu sa mnoštvom drugih boja. Izaberite svoju omiljenu, nosite je u obliku džempera i uparite je sa bojom vaše obuće. 

Kardigan + bele farmerke + patike

Igrajte se svežim izgledom belih farmerki tako što ćete ih stilizovati sa drugim svetlim odevnim komadima. Krem kardigan i bele patike nude jednostavno rešenje.

Prsluk + bele farmerke + štikle

Kada je reč o trendovima, jedan koji i dalje deluje vrlo aktuelno je prsluk. Posebno su popularni pleteni stilovi te samo dodajte štikle za ležeran večernji izgled.

Izvor: ELLE/N.K.