Kao samo jedna od beskonačno velikog broja zaljubljenica u modu, odmah na početku moram da priznam jednu svoju, nazovimo je, slabost. Kako biste već mogli da pretpostavite reč je o posebnom aksesoaru. I ne, nisu u pitanju torbe. To su dobre-stare-cipele. Usudićemo se čak i da kažemo da je obuća stilska kategorija sa kojom sve počinje, i završava se. One su mnogo više od modnog dodatka, a nešto mnogo bliže definiciji ličnog izraza i stilskog pečata.

Sa njima ste jednog dana profesionalna maratonka, drugog samouverena business žena, i tako redom. Znate već, vaš pažljivo osmišljeni outfit može izgledati veoma dobro, ali ukoliko u vašem capsularnom cipelaru ne posedujete onih 5 must have modela cipela za sva vremena, uvek će se činiti kao da nešto nedostaje, te da je look nedovršen.

Deichmann 044.jpg
GORANN SRDANOV/GORAN SRDANOV 

Zbog toga, prva stavka na našoj shopping listi za proleće/leto 2024. jesu cipele. Udobnost? Svakako. Trendi pečat? Želimo. Autentičnost? Apsolutno! Sve to smo ove sezone pronašli smo kako u Deichmman prodavnicama širom regiona, tako i u njihovom web asortimanu.

U nastavku smo izdvojili pet vodećih trendova u svetu obuće za sezonu pred nama, za koje znamo da će uvek biti tu kada nam je potreban dodatni boost ili onaj je-ne-sais-quoi efekat omiljenih nam Francuskinja. Spremite se, počinjemo!

RETRO PATIKE

Ukoliko ste revnosno pratili naše fashion vodiče proteklih meseci, sigurni smo da ste mogli naslutiti da će upravo ovaj model patika biti najpopularniji u prolećno/letnjoj sezoni. Naime, ravni modeli sa prugama, u kombinaciji boja koje idu od razigranih i živopisnih, do minimalističkih i neutralnih, zauzeli su čelnu poziciju kada je reč o patikama. Predviđamo, tako će i ostati barem do jeseni.

02.jpg
Deichmann 

SLINGBACK CIPELE

Tzv. sandalete vratile su se na velika vrata! Ukoliko želite da vašem outfitu date prizvuk Pariza, slingback cipele su komad koji jednostavno morate imati ovog proleća.Stylish devojke poput Jeanne Damas i Julie Sfi biraju modele u klasičnoj crnoj boji ili u nijansi cherry wine (trendi nijansa koju viđamo svuda u 2024). Naš izbor biće lakovane crne sa četvrtastim vrhom, koje ćemo nositi kako u poslovnim kombinacijama, tako i na ležernom brunchu sa prijateljicama.

04.jpg
Deichmann 

MOKASINE

Kada želimo nešto sa malo više strukture, okrećemo se trendu krupnih mokasina. Slobodno birajte chunky modele nasuprot onima sa tankim đonom - postići ćete jači kontrast. Ukoliko ste ljubitelj statement detalja, odaberite ovaj crni model sa zlatnim detaljem. Uklapaće se i sa strogim pantalonama, te balansirati dezenirane modele midi haljina (kojih nam nikada nije dovoljno u toku proleća i leta!).

KAUBOJKE

Novi album slavne Beyoncé ponovo je popularizovao country stil, a jedan od najlakših načina da ga primenite jeste kupovinom para kaubojki. Ovaj stiil nikada ne izlazi iz mode, a u 2024. godini nalazi se na vrhu naše wishliste. Uparite ih sa trendi suknjama ili dugim haljinama za chic prolećni izgled.

05.jpg
Deichmann 

CIPELE SA VISOKOM POTPETICOM

Voleli ih ili ne, duge noći u letnjim mesecima podrazumevaju par sandala sa visokom potpeticom. Elegantni modeli stvoreni su za večernje kombinacije u kojima želimo da postignemo glamurozni efekat. Na sreću, nova Deichmann kolekcija nudi veliki izbor u kojima će svaka od nas moći da pronađe model u skladu sa svojim stilom. Mi sugerišemo one sa glomaznom petom, za dodatni komfor.

Ukoliko želite da istražite celu kolekciju, posetite Deichmann web stranicu ili posetite najbližu Deichmann prodavnicu.

Više informacija saznajte u videu u nastavku.