Najveći trendovi ove godine nose sa sobom trag elegancije; potrebno je samo pogledati naše mnogobrojne prolećno/letnje fashion reportove da biste to uvideli. Posledično, to je dovelo do porasta pretraga o tome kako izgledati elegantno, oblačiti se sofisticirano i generalno dodati luksuznu notu vašim izgledima. Odgovor je tako jednostavan - boja, boja i samo boja.

Bez obzira na vaš budžet, čvrsto verujemo da će boje koje nosite uvek imati najveći uticaj na to koliko skupoceno izgleda vaš outfit. To ne znači da nema mesta za hrabrije i trendi boje, ali ako tražite sigurno rešenje, postoji nekoliko luksuznih nijansi koje nikada ne izlaze iz mode, a na koje možete da se oslonite za proleće i leto 2024.

Predstavljamo ih u nastavku! 

TAMNO BEŽ

Bez obzira na to da li birate toplije tonove ili nešto prigušeniju kamilju boju, ovaj ton je već dugo visoko na listi najklasičnih boja za bilo koji period godine.

WB4qA4DrShoLg8DEtWs5Lb-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @shionat) 

MASLINASTO ZELENA

Ova je boja na velika vrata zakoračila zahvaljujući brendu Saint Laurent i kreativnom direktoru Anthonyju Vaccarellu. Daje skupoceni efekat u kombinaciji sa različitim materijalima, uključujući lan, saten, prevrnutu kožu i pamuk.

wAExLi4itFJVki2AX9rpLb-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @johannalager) 

BLEDOŽUTA

Bledožuta je počela kao sezonski trend, ali se već sada pokazala kao vredan neutralan ton. Nosite je samostalno ili je kombinujte sa tamnijim nijansama, baš kao što je to uradila Monikh Dale sa oversized crnim blejzerom.

K5YmxzRjiM8XDzHKDwfaJb-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @monikh) 

TAMNOPLAVA

Svesno smo izostavili crnu (i belu) sa ovog spiska jer smatramo da se one, na neki način podrazumevaju. Umesto toga, napravite mesta za teget boju. Njeni bogati podtonovi momentalno nas asociraju na tihi luksuz i old money stil.

8jqk5wiCTagnUA6xLLyiPb-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @nlmarilyn) 

KREM

Postoji velika razlika između bele i krem - i nemojte dozvoliti da vam bilo ko govori drugačije. Tzv. ecru nijansa izgleda skupocenije i sofisticiranije, te zbog toga ovog proleća i leta dajemo prednost bež nijansama u odnosu na belu boju.

RAgRm8ZfnvnFfaWQpm4AHb-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @sasha.mei) 

SMEĐA

Ovo je još jedna alternativa crnoj boji koja izgleda jednako elegantno i nosivo. Bogati smeđi tonovi posebno dobro izgledaju u taktilnim materijalima poput pliša, satena i svile.

162841.jpg
Instagram, femmeblk 

BORDO

U 2024. godini je dominirala jedna trendi boja, a to je bordo. Hvala Sabato de Sarnu i njegovoj Ancora kolekciji za Gucci, koja je jedan od (najvećih) razloga zbog koje želimo da nosimo bordo boju svuda: na torbama, naočarima za sunce te neizostavnim mokasinama. 

LMX7KQffKtD6AtiHqe4H6c-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @emmanuellek_) 

Izvor: ELLE/N.K.