Klasičan izgled uvek je bio privlačan, ali nikada pre stil tihog luksuza nije bio toliko poželjan. Trenutno najtraženiji modni zahtev naših prijatelja i kolega jeste da im otkrijemo tajnu kako da njihovi outfiti izgledaju sofisticirano i kako da se oblače na način koji nije podložan trendovima.

Kupovina luksuznih komada sa dizajnerskim potpisom je jedna stvar, a pronalaženje kvalitetno izrađenih odevnih predmeta od prirodnih materijala je druga. Obe mogu biti jedan od načina za postizanje luksuznog izgleda, te smo u nastavku izdvojili 10 statement komada koje, prema našem mišljenju, treba da posedujete ukoliko negujete elegantni stil. Pratite nas!

Lakovane mokasine

Od svih ravnih cipela, smatramo da se mokasine najbolje uklapaju u luksuznu estetiku. Tražite stilove koji će dati sofisticirani pečat, bilo da je to dizajnerski logo ili elegantna zlatna kopča.

Vuneni kaput

Kada su u pitanju spoljašnji odevni komadi, kaputi od vune su ne samo najtopliji već imaju i najduži vek trajanja. 

Čvrsta torba sa ručkom

Kada želite da kompletirate vaše odevne kombinacije, klasična crna jednostavna torba od kože uvek će vam dobro doći. Ovde minimalizujte dodatne ukrase kako bi torba bila što nosivija.

Klasičan sat

Luksuzan sat nije kupovina koju obavljate svakog dana, ali ako ste u poziciji da uložite u jedan sat srednjeg cenovnog ranga, možete biti sigurni da će ovaj aksesoar unaprediti vaše odevne kombinacije.

Dobro krojene farmerke

Ključan način da izgledate skladno jeste da nosite odeću koja vam što bolje pristaje. Razmislite o uslugama krojača ili se barem potrudite da isprobate što više veličina i modela da biste pronašli savršenu opciju za vas. Primenite ovu logiku na sve - od haljina do farmerki - i vaši outfiti će automatski izgledati luksuznije.


Džemper od kašmira

Ako postoji jedna reč koja se usko povezuje sa luksuzom, to je "kašmir". Iskoristite akcijske ponude da pronađete komad u koji ćete investirati i neka on bude u nekoj od boja za koju ste sigurni da ćete je nositi i u narednim godinama.

Svilena košulja

Svila je jedan od najluksuznijih materijala na tržištu, a jedan od najlakših načina da je integrišete u vaš garderober je kroz kupovinu elegantne svilene košulje. 

Jednostavan blejzer

Ležerno krojeni blejzer će dodati momentalni glow up bilo kom izgledu, time zaslužujući svoje mesto u bilo kom capsule garderoberu.

Elegantne štikle

Kada su u pitanju cipele, štikle imaju moć da učine da vaše kombinacije izgledaju prestižnije, ali samo ako odaberete pravi par. Po našem mišljenju, sa slingback cipelama ne možete pogrešiti ni ove, a ni narednih sezona.

Crna haljina

Znamo da može zvučati kao kliše, ali zbog svoje sposobnosti da se prilagodi bilo kojoj situaciji i, budimo iskreni, njene večne privlačnosti, ako ćete investirati u bilo koju haljinu sa potpisom dizajnera, neka to bude mala crna haljina.

 Izvor: ELLE/N.K.