Od street stylea do modnih pista i, naravno, zvaničnih prognoza Pantonea, kada je reč o bojama, postoji mnogo pokazatelja koji nam pomažu da razumemo koje nijanse će dominirati tokom proleća 2024

Na Nedeljama mode, videli smo minimalističke tonove slonovače kod luksuznih kuča kao što su The Row, Valentino i JW Anderson, sa druge strane imamo peach fuzz kao boju godine proglašenu od strane Pantone-a dok je jarkocrvena bila ključna kod brendova Prada i Jacquemus. 

Ono što im je zajedničko jeste to da ove nijanse izgledaju luksuzno i sofisticirano - u nastavku otkrijte šest prolećnih boja za 2024. u koje ulažemo za luksuzan izgled naših outfita.

Bledožuta

Žuta garderoba i aksesoari uvek se tiho vraćaju tokom toplijih meseci, ali i sami smo svesni da ovo jedna od težih boja za kombinovanje. Često može delovati previše naivno, a ponekad i previše upečatljivo. Ipak, njena mlađa sestra, bledožuta nijansa slična boji masline jeste otmenija opcija za proleće 2024.

Maslinasto zelena

Živopisna zelena može biti jedan od najvećih trendova godine, ali kada su u pitanju klasične prolećne boje, maslinasta nijansa je ta koja dominira. Lako se kombinuje sa mnogim drugim bojama i uvek je dobro imati je u garderoberu (barem jedan par košulje/pantalona).

Boja slonovače

Kako bi izgledalo proleće (i leto), bez barem jedne trećine garderobera u krem nijansama? Boja slonovače je manje izražena od čistih belih tonova, te razmislite o njoj kao o svom prvom koraku pri prelasku iz tamnije u svetliju paletu boja. Monohromatski look je dobra opcija kako biste izgledali što elegantnije i sofisticiranije.

Crvena

Svetlocrvene nijanse su svuda gde pogledamo, ali ne brinite - ovo nije prolazni trend. Za razliku od dubokih, bordo nijansi koje su vladale čitave jeseni i zime, proleće će biti u znaku veselijih, toplijih boja poput paradajz crvene. 

Svetloplava

Jedva smo dočekali prve prolećne mesece kako bi iz ormara izvukli svoje omiljene oversized svetloplave košulje. Ova nijansa jednostavno izgleda podjednako otmeno na svima - ako već niste, obavezno je isprobajte!

Smeđa 

Iako se smeđe nijanse instiktivno ne vezuju za proleće - one su neutralne i dosta mekše od crne boje, te se dobro slažu uz svaku drugu trendi nijansu (koristite ovaj spisak kao dobru polaznu tačku za kreiranje takvih outfita).

 Izvor: ELLE/N.K.