U modnoj potrazi za besprekornim stilom tokom prelazne sezone, stvaramo most između dva sveta elegancije - onog francuskog, gde dominiraju nežna sofisticiranost i bezvremena šarmantnost, i skandinavskog, gde minimalizam govori glasnije od reči. Između ostalog, klasične komade posedujemo i nosimo jer upravo oni čine bazu garderobera koju kasnije veoma harmonično nadopunjujemo sa bilo kojim drugim modernim i trenutno aktuelnim predmetima. 

Nastavite dalje da vidite chic odevne kombinacije Francuskinja i Skandinavki koje ćemo nositi narednih nedelja, a koje svojom jednostavnošću ostavljaju luksuzni pečat.

Trenč mantil + baletanke

Trenč mantili su doživeli nagli porast popularnosti poslednjih nekoliko sezona, a mi vam garantujemo da ovaj komad nikad neće biti van trenda, niti će izgledati zastarelo, a posebno kada se nosi sa crnim pantalonama i chic baletankama.

Pletena haljina + čvrsta torba s ručkom

Knitwear haljina je svestrani modni komad koji nudi udobnost, izgleda chic, može biti deo elegantnog, ali i ležernog izdanja. Najluksuznije će izgledati kada se stilizuje sa klasičnim aksesoarima, poput čvrste kožne torbe sa čvrstom ručkom koja je ponovo deo trendi stajlinga.

Vunena jakna + poslovne pantalone

Večna i klasična odevna kombinacija ne mora se bazirati isključivo na neutralnim bojama, ali svakako da će takva paleta nijansi učiniti da cela kombinacija izgleda luksuznije. 

Bluza od džerseja + farmerke

Ovo je tipičan francuski spoj: tanka bluza ovalnog izreza od žerseja i klasičan par farmerica neće biti dosadan izbor ukoliko dodate detalje poput širokog kožnog kaiša ili elegantne torbe preko ramena kako biste personizovali look.

Midi suknja + patike

Postoji nešto u ovoj formuli što deluje uzvišeno i effortless, ali i dovoljno nenametljivo da ne izađe iz mode. Nas ćete svakog drugog vikenda videti u sličnom outfitu na u ležernoj šetnji do lokalne kafeterije.

Izvor: ELLE/N.K.